Ambdós grups formaran equip de govern a partir de la crida per al govern de concentració realitzada des de l’Alcaldia.

L’equip de govern municipal a l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat es veurà properament ampliat amb l’entrada dels dos regidors del grup municipal de SOM-ERC després de l’acord assolit per ambdues formacions. Aquest canvi al capdavant del consistori neix de la crida realitzada per l’alcalde, Isidre Sierra, per a crear un govern de concentració dels tres grups amb representació municipal en aquesta legislatura amb l’objectiu de fer front amb les majors garanties possibles a la crisi social i econòmica provocada per l’aparició del coronavirus SARS-CoV-2. Finalment, el grup de GxSCl, després d’haver ofert un pacte exclusivament a dues bandes amb JuntsxCat renunciava a formar part del govern.

Entre els diferents aspectes que es detallen al text del pacte destaquen objectius com la inclusió social, l’arrelament a la terra, el govern obert i la transparència i el treball situant a les persones al centre de les polítiques municipals. L’acord estableix també mesures concretes com ara la reducció en la despesa dels càrrecs electes en un 22 % de mitjana, amb un estalvi de 30.000 € anuals; s’estableixen un conjunt d’inversions municipals fins al 2023 que inclouen la finalització de la Biblioteca de Cal Altisent, l’execució del parc metropolità que iniciarà les obres en breu, la construcció d’un equipament sociosanitari per a la gent gran i, finalment, millores a  la via pública.

Pel que fa al seguiment del pacte, s’anuncia que es crearà una comissió formada per un càrrec electe i un representant de cada grup municipal del govern, es reunirà cada 3 mesos. Properament se celebrarà un ple extraordinari en el qual s’aprovarà el nou cartipàs municipal.

Font: Aj. Sant Climent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here