El Govern ha pagat 18,85 milions d’euros a Acciona com a part de la liquidació del contracte de la gestió d’abastament d’aigua en alta d’Aigües Ter Llobregat (ATLL)

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va signar el 13 de març la resolució per la qual es determina l’import d’aquesta liquidació definitiva final en 56,94 milions. L’any passat s’havia xifrat en 53,8, però era una liquidació provisional calculada amb les dades estimatives de l’Administració.

Després que l’empresa aportés nova documentació, la xifra final ha estat de prop de 57 milions, dels quals a banda dels 18,85 pagats ara, ja se n’havien satisfet 3,98. Els 34 restants estan condicionats a una resolució de l’Agència Estatal d’Administració Tributària.

La resolució de l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) s’ha de pronunciar sobre la petició de retorn per ingrés indegut de l’escreix abonat per Aigües Ter Llobregat Concessionària de la Generalitat de Catalunya, SA (ATLLCGCSA) en concepte de liquidació de l’Impost de Societats corresponent als exercicis 2013 a 2017.

D’aquesta manera, la Generalitat continua tirant endavant la sentència que va anul·lar l’adjudicació del contracte a Acciona, que ha recorregut fins ara totes les accions que el Govern ha fet per complir-la. Des de l’executiu català se subratlla que, de moment, els tribunals ha donat la raó a la Generalitat cada vegada que l’empresa hi ha acudit, i recorda que la darrera decisió judicial ha estat la interlocutòria de la Sala del Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), del passat dia 5 de maig, que ha inadmès a tràmit, per manca de fonament, la querella presentada el 27 de desembre de 2018 per ATLLCGC, SA contra el conseller de Territori i Sostenibilitat i el director general de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya per prevaricació administrativa.

La querella es va interposar per intentar evitar el retorn de les instal·lacions a la Generalitat.Segons el Govern, la interlocutòria constata que el requeriment per a la devolució de les instal·lacions a la Generalitat és conseqüència de la resolució de 4 de juny del 2018 del conseller de Territori i Sostenibilitat, que la secció cinquena de la Sala del Contenciós Administratiu del TSJC havia declarat ajustada a dret, per tractar-se d’un supòsit d’invalidesa del contracte i no d’un supòsit de resolució contractual, motiu pel qual no es poden atendre els arguments d’ATLLCGCSA.

Font: ACN

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here