L’Ajuntament posa en marxa una campanya participativa per reivindicar el dret d’asil

Sant Boi commemora el 20 de juny el Dia Mundial de les Persones Refugiades, com a Ciutat Refugi, reivindicant el dret d’asil. Enguany la crisi sanitària ha fet encara més paleses les desigualtats i ha agreujat les vulnerabilitats en què es troben milions de persones arreu del món, en especial els 70 milions que pateixen desplaçaments forçosos, segons dades de l’ACNUR.

#VersosRefugiats és la proposta amb la qual es commemorarà el #DMPR2020 a Sant Boi. És una campanya que s’adapta a les restriccions de moviment del context actual i combina una proposta participativa per mitjà de les xarxes socials amb una programació d’activitats online , tot entorn al valor de les paraules.

L’Ajuntament vol reivindicar i reflexionar sobre el valor de les paraules que acompanyen qualsevol experiència humana i de les llengües de cadascuna de les persones que fugen de casa seva.

Per això es fa una crida perquè la ciutadania ompli les xarxes socials de versos sobre el dret d’asil amb les etiquetes #DMPR2020 i #VersosRefugiats. Per dinamitzar aquest procés creatiu, es proposa participar en un joc que, a partir d’una tirada de daus a l’atzar, genera unes paraules que han de sortir al vers. En aquest vídeo s’explica la proposta.

De tots els versos recopilats se’n seleccionaran dotze per materialitzar-se en sis murals als diferents barris de Sant Boi i en els aparadors laterals de l’Ajuntament. Els grafits seran obra de dotze joves artistes. Aquests grafiters/es van iniciar la col·laboració amb Can Castells Centre d’Art en el marc del projecte Art Taboo i actualment estan participant en el projecte “Sigue al conejo blanco”. També es comptarà amb versos seleccionats per persones refugiades usuàries de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.

Programació online

En paral·lel, a partir del 15 de juny, es posaran en marxa les altres activitats que integren la programació del Dia Mundial de les Persones Refugiades a Sant Boi. L’exposició virtual ‘Refugiades de lluny i de prop’, de l’Associació Catalana per la Pau. La pel·lícula Fuego en el mar de Gianfranco Rosi (guanyadora de l’Os d’or del Festival de Berlin de 2016). O un especial informatiu a Ràdio Sant Boi que comptarà amb la participació de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.

La campanya #VersosRefugiats sorgeix de la col·laboració de l’Ajuntament, el Can Castells Centre d’Art i el rapsoda santboià Cysko Muñoz . Compta amb la col·laboració de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i el suport de la Diputació de Barcelona.

Font: Aj. Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here