El Govern Central ha fet públiques les activitats que estan permeses a la fase 2 del desconfinament pel coronavirus: 

 • S’eliminen les franges horàries de sortides al carrer, a excepció de les sortides per a persones majors de 70 anys o dependents, que és molt recomanable que s’ajustin a la seva franja horària reservada (10-12h i 19-20h).
 • La sortida d’infants i les sortides per fer esport o passejar no tenen franja horària. Es poden fer per tota la regió sanitària. Evitar les franges de gent gran (10-12h i 19-20h). Es permeten els grups de 15 persones.
 • S’amplien les activitats permeses que impliquen relació entre persones que no formen part del mateix grup de convivència, sempre que es respectin les mesures de seguretat i higiene, com la distància mínima de seguretat de 2 metres i la neteja de mans.
 • Pel que fa a mobilitat, es permet la circulació per la unitat territorial de referència (regions sanitàries Metropolitana Sud, Barcelona i Metropolitana Nord) en grups d’un màxim de 15 persones. No es pot sortir de la teva àrea sanitària, excepte per causes justificades o de força major, que inclouen els desplaçaments als centres de treball per motius laborals, professionals o empresarials, l’assistència sanitària, la cura o atenció de persones amb necessitats i el retorn al domicili.
 • S’eliminen franges horàries dels infants fins a 14 anys, que ara podran sortir tants cops com vulguin, durant tot el dia i s’elimina el límit d’un quilòmetre de distància.
 • S’eliminen franges per a la pràctica esportiva i passejar, tot i que és molt recomanable que les persones de més de 70 anys i persones dependents continuin sortint a les franges horàries establertes, de 10 a 12h i de 19 1 20h. Es demana al conjunt de la ciutadania que eviti aquestes franges horàries recomanades per a la gent gran.
 • Vetlles en tanatoris amb un límit màxim de 25 persones a l’aire lliure i 15 en espais tancats.
 • Llocs de culte. S’hi permet l’assistència sense superar un 50 % de l’aforament màxim.
 • Casaments en instal·lacions públiques o privades sense superar el 50 % de l’aforament i amb un màxim de 100 persones a l’aire lliure o 50 en espais tancats.
 • Centres comercials. Podran obrir al públic limitant l’aforament al 30 % a les zones comunes i al 40 % als locals comercials. No es podran utilitzar les zones recreatives com les àrees infantils o les zones de descans. El personal del centre comercial controlarà els lavabos i sales de lactància comunes garantint-ne la neteja segons la normativa establerta. A l’aparcament es fomentarà el pagament per mitjans electrònics.
 • Hostaleria i restauració, excepte discoteques i bars d’oci nocturn. Podran obrir al públic per al consum dins del local i sense superar el 40 % de l’aforament. El consum dins del local s’haurà de fer assegut a una taula o grup de taules i, preferentment, amb reserva prèvia. No es permetrà l’autoservei a la barra per part del client. Es permet encarregar menjar per emportar al local. Les terrasses a l’aire lliure tindran una limitació del 50 % de les taules sense superar l’ocupació màxima de 10 persones. Entre un client i el següent es procedirà a la desinfecció de les taules, cadires i superfícies de contacte de les terrasses. Es fomentarà el pagament amb targeta i s’evitarà l’ús de cartes de menú d’ús comú.
 • Segones residències, només s’hi podrà anar si aquesta està dins de la mateixa àrea sanitària d’on es viu.
 • Visites amb cita prèvia a residents d’habitatges tutelats i centres residencials de persones amb discapacitat. En el cas de les residències de gent gran les trobades es faran preferentment en casos excepcionals, com el final de la vida o l’alleujament per la situació de salut del resident.
 • Hotels i establiments turístics. Podran obrir al públic les zones comunes sense superar un terç de l’aforament i mantenint les mesures establertes als àmbits de l’hostaleria i la restauració. Els espais tancats on se celebrin esdeveniments, activitats d’animació o gimnasos hauran de ventilar-se dues hores abans de cada ús. Les classes grupals hauran d’organitzar-se amb un aforament màxim de 20 persones i evitant l’intercanvi d’objectes.
 • Es permetrà el bany recreatiu només a les platges de la teva regió sanitària. Piscines: s’obriran amb un terç de la seva capacitat (30%) i amb cita prèvia. A les piscines es marcarà la zona de tovalloles per delimitar els espais personals dels banyistes. No es podran utilitzar les dutxes dels vestidors ni les fonts d’aigua.
 • Els cinemes i teatres podran reobrir sense superar un terç del seu aforament i amb entrades reservades prèviament. Qualsevol acte o espectacle cultural no pot reunir més de 50 persones en espais tancats. Els actes a l’aire lliure: no podran reunir més de 400 persones.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here