El manteniment de les platges s’adapta a la nova fase de desescalada per la COVID-19. Aquestes actuacions es porten a terme coordinadament amb els ajuntaments metropolitans del litoral i s’adapten a les particularitats de cada platja

A partir d’aquest dilluns 8 de juny i coincidint amb la fase 2 de la desescalada a la metròpolis de Barcelona, l’AMB intensifica la neteja i desinfecció del mobiliari i dels equipaments de les platges metropolitanes amb l’objectiu de garantir la màxima seguretat i higiene per als usuaris que vagin a la platja. Es desinfectaran papereres, contenidors, plataformes i pals de dutxes, bancs i cadires de vigilància.

Aquestes tasques es faran dues vegades al dia: una de nocturna per garantir la neteja i desinfecció a primera hora quan arribin les primeres persones a la platja i una altra de diürna de reforç, que es farà amb un tancament puntual dels accessos per minimitzar les molèsties als usuaris.

Una altra acció de neteja que l’AMB potenciarà és el garbellament diari. En anteriors temporades de bany i en condicions normals, aquesta tasca es feia, sobretot, en els primers 25 metres des de la línia de la costa, que era la zona habitual de màxima ocupació. Enguany, amb la previsió d’una ocupació superior per l’obligació del distanciament de 2 metres, l’AMB netejarà la màxima superfície de la sorra de la platja amb màquines garbelladores que filtren la sorra, recullen els residus i alhora remouen la primera capa que està en contacte amb la pell de les persones.
D’aquesta manera, s’oxigena la sorra i es millora l’efecte de desinfecció natural gràcies a la radiació solar.

Cal destacar que les actuacions a les platges que tenen sistemes dunars i es troben en zones protegides es faran amb la màxima cura per evitar cap tipus d’afectació a la biodiversitat.
Aquest dispositiu especial de neteja després de la COVID-19 suposa un increment del 30 % dels recursos respecte a la temporada alta normal, entre personal i vehicles 4×4 amb hidronetejadores.

A banda d’aquest increment de neteja i desinfecció, l’AMB també està fent gradualment un seguit d’actuacions que implicaran una minimització dels riscos i un ús de les platges amb més seguretat.

  • Ampliació del nombre d’analítiques de sorra de les platges: s’incrementen un 20 % els punts de mostreig. Aquest control higiènic de la sorra es fa cada dues setmanes durant la temporada alta.
  • Adequació de les dutxes perquè siguin d’ús individual (només funcionarà un ruixador per pal).
  • Reordenació d’equipaments per facilitar la distància social.

Jocs infantils i equipaments esportius dels parcs i platges metropolitans

  • En aquesta fase 2, els jocs infantils i els equipaments esportius continuen tancats al públic amb l’objectiu de prevenir possibles nous contagis, perquè quan es fan servir no es pot garantir la distància física de 2 metres.
  • Pel que fa a les fonts d’aigua als parcs metropolitans, encara estan tancades per recomanació de les autoritats sanitàries.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here