El Departament de Salut ha autoritzat la mobilitat entre les comarques de l’Alt Penedès-Garraf amb la resta del territori metropolità i la capital catalana. La decisió l’ha pres davant la demanda dels ajuntaments afectats, segons fonts de la Conselleria.

A mitjans de maig, Salut va avançar el desconfinament a l’Alt Penedès i el Garraf pel baix impacte de la covid-19 en aquesta zona. Ho va considerar un subsector sanitari independent, malgrat tècnicament les dues comarques formaven part de l’aleshores regió Metropolitana Sud, amb el Baix Llobregat i l’Hospitalet. Això les va deixar aïllades, fins i tot durant la setmana que tot el territori va ser a la fase 1 de la desescalada.

La confirmació de Salut sobre la mobilitat autoritzada arriba després que Protecció Civil anunciés aquest matí a través de Twitter que des de la mitjanit està permesa la mobilitat entre les dues comarques i la resta de la regió sanitària de Barcelona -ara formada per la capital catalana i les dues àrees metropolitanes, nord i sud-.

El Departament de Salut, responsable de gestionar la crisi de la covid-19, s’havia mantingut reticent a permetre aquests desplaçaments, defensant que l’Alt Penedès-Garraf eren dues comarques que avançaven a un altre ritme perquè l’impacte del coronavirus era menor que a la resta del territori metropolità.

De fet, l’Alt Penedès i el Garraf van entrar a la fase 2 dilluns passat, una setmana abans que la regió sanitària de Barcelona. Aquest dilluns, però, amb l’avanç de la capital i l’àrea metropolitana a la fase 2, s’ha autoritzat la mobilitat al conjunt del territori.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here