L’acte central serà, com és habitual, la tradicional ofrena floral a la patrona, que tindrà lloc avui dimecres en un acte limitat a una persona per entitat i que es podrà seguir en directe a través de la pàgines de Facebook de l’Ajuntament d’Olesa

Una de les festes més destacades de l’any a Olesa de Montserrat, la festa de Santa Oliva, patrona del municipi, que se celebra el 10 de juny, tindrà enguany un format especial i virtual, a causa de l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus.

El gruix d’activitats van arrencar aquest dimarts, 9 de juny, si bé dissabte passat ja hi va haver un primer tastet amb un vermut electrònic a càrrec del Col·lectiu de joves de Santa Oliva. L’acte central serà, com és habitual, la tradicional ofrena floral a la patrona, que tindrà lloc avui dimecres en un acte limitat a una persona per entitat i que es podrà seguir en directe a través de la pàgines de Facebook de l’Ajuntament d’Olesa.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olesa, Xavier Rota, ha destacat que s’ha volgut mantenir un acte tan important i emblemàtic dins les festes de Santa Oliva, com és l’ofrena, malgrat s’hagi hagut de limitar la participació per controlar que no es produeixi l’habitual aglomeració de persones. Perquè tothom el pugui seguir des de casa, es farà la retransmissió en directe de l’acte en un Facebook Live. Posteriorment també es podrà veure al canal de Youtube de l’Ajuntament.

La majoria d’activitats del programa són virtuals. Ahir, a les 19 h, van arrencar diferents concerts virtuals organitzats pel Col·lectiu de joves de Santa Oliva, que es van poder seguir des del seu perfil d’Instagram @joves.santaoliva. I a les 22 h, en aquest cas organitzat per la regidoria de Cultura, es va oferir un nou concert virtual, a càrrec de la cantautora olesana Laura Franch. Aquest concert es va fer des de la capella de Santa Oliva i va ser retransmès en directe per la pàgina de Facebook de l’Ajuntament, ja que l’aforament del portal era molt limitat.

Per avui dimecres, diada de Santa Oliva, i festiu local, s’han previst diferents activitats.

La ja tradicional visita guiada al portal de Santa Oliva s’oferirà de manera virtual a través des del canal de YouTube de l’Ajuntament d’Olesa, durant tot el dia. A les 12 h del migdia se celebrarà la tradicional Missa Solemne de Santa Oliva a la Parròquia de Santa Maria, que tindrà l’aforament limitat per raons de seguretat.

A les 19 h tindrà lloc l’Ofrena Floral al portal de Santa Oliva, on les entitats locals oferiran els seus rams i plantes a la patrona. L’acte està limitat a la participació de les entitats que aquests dies previs a la festes han demanat ser-hi, i a una persona per entitat. Per possibilitar que tothom pugui gaudir de l’ofrena, però, l’acte serà retransmès en directe per la pàgina de Facebook de l’Ajuntament.

És habitual que durant l’ofrena el Col·lectiu de Joves de Santa Oliva entregui els premis del concurs del “Portal més ben engalanat del carrer” així com el de la persona més gran i la més petita del barri. En aquest cas, les votacions per al portal més ben engalanat es podran fer entre les 11 h i les 17 h a través de l’Instagram de Col·lectiu de Joves @joves.santaoliva, on es podran veure les fotografies de cada portal. Per aquest mateix canal i durant tot el dia, es podran veure també les fotografies de l’entrega dels premis a la persona més gran i més petita del barri.

Ja dijous, 11 de juny, a partir de les 19h tindrà lloc el segon dels Concerts Joves Virtuals, també a través del perfil d’Instagram del Col·lectiu de Joves Santa Oliva @joves.santaoliva.

Finalment, el divendres 12 de juny hi haurà el tradicional Sopar de Veïns i Veïnes de Santa Oliva al carrer, una activitat que aquest any, per la situació sanitària, està restringida només a veïns autoritzats del carrer Santa Oliva, cadascú davant cases seva.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here