S’adreça al govern espanyol perquè aprovi un decret de mesures urgents en aquest sentit

El secretari de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha demanat aquest dissabte al govern espanyol, que recuperi l’autorització administrativa en els Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) per evitar el “desastre” de Nissan.

“Si s’hagués derogat la reforma laboral que va retirar l’autorització administrativa en els expedients d’acomiadaments col·lectius no podrien fer-lo”, ha dit Pacheco, que s’ha preguntat si encara estan a temps d’actuar. A través de Twitter, s’ha adreçat al president espanyol, Pedro Sánchez, al vicepresident Pablo Iglesias i a la ministra de Treball, Yolanda Díaz, perquè s’aprovi un decret de mesures urgents en aquest sentit. “Si voleu evitar un desastre industrial que deixarà al carrer a milers de treballadors sou a temps”, ha conclòs.

Segons Pacheco, la direcció de Nissan ha vulnerat el dret efectiu d’informació i consulta al comitè d’empresa europeu. “Primer decideix tancar i després consulta”, s’ha queixat el secretari general de CCOO a Catalunya, que ha afegit que la companyia “en unes setmanes voldrà iniciar el periode consultes amb comitès a Catalunya”. “Podríem evitar que ho tornin a fer?”, ha preguntat.

Els treballadors de Nissan encerclen la planta de la Zona Franca per reivindicar els drets dels empleats subcontractats

Més d’un miler de treballadors de Nissan i de les seves empreses subcontractades van fer divendres una cadena humana al voltant de la planta de la Zona Franca per reivindicar els drets de tots els empleats vinculats al grup nipó.

Amb proclames com “mateix sostre, mateixos drets”, els treballadors han tornat a alçar la veu contra l’anunci del tancament de les plantes a Catalunya i han lamentat que Nissan s’oblidi de les “més de 20.000 famílies” vinculades de forma indirecta a l’empresa.

La mobilització va comptar amb representants de més d’una vintena de companyies subcontractes com Lear, Gestamp, Marelli o Magna, entre d’altres. Al final de l’acte, els treballadors han tallat uns minuts el carrer número 3 davant l’entrada a la planta de Nissan.

Font: ACN

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here