Durant la trobada, ha refermat el suport a les reivindicacions de la plantilla, una part de la qual és de Sant Boi

El dilluns 15 de juny l’alcaldessa, Lluïsa Moret, acompanyada del primer Tinent d’alcaldia, José Ángel Carcelén, la regidora d’Ocupació, Sensi Domínguez, i la regidora de Desenvolupament Econòmic, Elisabet Latorre, ha visitat els treballadors i treballadores de l’empresa Nissan, a les instal·lacions de Sant Andreu de la Barca, per donar suport a les seves reivindicacions.

L’alcaldessa, el tinent d’Alcaldia i les regidores han pogut compartir les preocupacions i la lluita del conjunt de la plantilla de Nissan, de la mà d’una nodrida representació de la plantilla, mobilitzats a l’entrada de les instal·lacions que l’empresa japonesa té a Sant Andreu de la Barca. Una part dels treballadors i les treballadores afectats per l’anunci de tancament és de Sant Boi.

Durant la trobada, els representants dels treballadors i treballadores han expressat les seves inquietuds i han agraït el suport de l’Ajuntament de Sant Boi, que en el Ple municipal del passat 28 de maig va aprovar per unanimitat una declaració institucional donant-los suport. El text emplaça el Govern de l’Estat i el Govern de la Generalitat a acordar les mesures necessàries per situar Catalunya com un referent mundial en mobilitat sostenible i mantenir una indústria que preservi milers de llocs de treball i aposti per la innovació en mobilitat sostenible amb el cotxe elèctric.

Un dels aspectes plantejats avui ha estat la necessitat d’abolir l’article 51 de la Reforma Laboral, que pot afectar molt negativament el conjunt de treballadors i treballadores. Lluïsa Moret s’ha compromès a fer arribar aquesta reivindicació a les instàncies corresponents. A més, l’equip de govern municipal s’ha compromès fer una aportació econòmica de 1.000 euros a la caixa de resistència dels treballadors i treballadores.

Sant Boi considera que el sector de l’automoció ha de continuar ess ent un tractor de l’economia catalana en la seva estratègia industrial, d’innovació i futur. Per això, insta les institucions al més alt nivell a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan i exigir el compliment dels seus compromisos.

Font: Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here