El Ministeri de Sanitat ha acceptat que l’àrea de Barcelona (que inclou el Baix Llobregat) així com Lleida, passin a fase 3 aquest dijous. Tot Catalunya estarà per tant en aquesta darrera fase, després que Illa hi hagi donat el vistiplau durant una reunió amb Vergés

El Ministeri de Sanitat ha donat el vistiplau perquè les regions de Barcelona ciutat, les regions metropolitanes nord i sud (de la que forma part el Baix Llobregat), i la de Lleida, passin a la fase 3 a partir d’aquest dijous, tal com havia demanat la Generalitat.

El ministre Salvador Illa ha acceptat aquesta proposta durant una reunió bilateral amb la consellera Alba Vergés, on també hi han participat tècnics. Així, a partir d’aquest dijous tot Catalunya estarà en fase 3, fet que implica que la Generalitat ja pot gestionar directament la situació.

La mateixa portaveu del Govern, Meritxell Budó, ja va anunciar aquest dimarts que, un cop tota Catalunya sigués en fase 3, l’executiu establiria una regulació pròpia immediatament després, per entrar en una “nova etapa” entre dijous i divendres.

Així, des d’aquest dijous l’àrea de Barcelona i Lleida recuperen la mobilitat amb la resta d’unitats territorials de Catalunya que ja estan en fase 3, i per tant la mobilitat estarà permesa arreu de la comunitat autònoma. Un altre dels canvis més importants de la nova fase, és la desaparició de les franges horàries per a passejades i esport no professional.

En aquesta nova fase, també es permeten reunions de fins a 20 persones –sempre mantenint les distàncies de seguretat– i l’obertura de barres de bars o l’ampliació de l’aforament de les terrasses exteriors de fins al 75%.

A més, poden obrir tots els comerços –independentment de quina sigui la seva superfície – al 50% de la seva capacitat, i s’obriran centres recreatius turístics, zoològics i aquaris, també amb la meitat d’aforament. També es poden fer activitats culturals en biblioteques i museus i activitats de lleure dirigides a joves i infants.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here