El Govern, el ministeri d’Indústria i els representants dels treballadors de Nissan han acordat aquest dimecres exigir a l’Aliança de Renault, Nissan i Mitsubishi que presenti “alternatives al tancament” de les plantes de Catalunya, segons han indicat fonts del govern espanyol

En una reunió telemàtica en què han participat la consellera Àngels Chacón, la ministra Reyes Maroto i els representants del comitè d’empresa, s’ha pactat reforçar la “unitat d’acció” i fer “un pas més” per demanar a l’Aliança solucions per les plantes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu. Des del ministeri d’Indústria valoren “molt positivament” la trobada i la “sintonia” amb la Generalitat i els sindicats per respondre a la situació creada a Nissan.

Fonts de la conselleria d’Empresa i Coneixement afirmen que la trobada ha estat una nova reunió de seguiment per insistir en “buscar totes les alternatives possibles per garantir la continuïtat de l’ocupació que genera Nissan”. A més, han remarcat que es segueix insistint a l’empresa perquè presenti la memòria justificativa de la seva decisió de tancar.

Maroto i Chacón també han aprofitat l’ocasió per valorar amb els sindicats el pla de l’automoció presentat aquest dilluns pel govern espanyol, i que preveu més de 3.700 milions d’euros pel sector. Segons Empresa, totes les parts s’han emplaçat a treballar plegats per garantir l’èxit d’aquestes mesures i hi ha hagut “unitat d’acció”.

De fet, la presència de la ministra Maroto a la reunió d’aquest dilluns no estava prevista, però fonts d’Indústria indiquen que finalment ha pogut participar-hi i ha volgut “traslladar en persona” el seu suport als treballadors de Nissan. A la trobada, també hi havia la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i el Secretari d’Indústria, Raül Blanco.

Aquest tipus de reunions es fan de forma periòdica i totes les parts s’han emplaçat a continuar-les.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here