El Segell Infoparticipa certifica la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, i un any més el web municipal d’Olesa ha rebut la màxima puntuació de la distinció promoguda per la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’Ajuntament d’Olesa ha estat distingit un any més amb el Segell Infoparticipa a la Qualitat i Transparència de la Comunicació Pública local, amb una puntuació del 100%, la màxima possible. D’aquesta manera, es posa en valor la feina que fa l’Ajuntament per oferir a la ciutadania tota la informació relativa al funcionament del consistori, l’estat pressupostari, l’acció de govern i l’oposició i el retiment de comptes, entre d’altres, a través del web municipal.

El Segell Infoparticipa és una iniciativa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a través del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural, amb el qual ara hi col·laboren diversos centres universitaris de tot l’Estat. La seva feina consisteix, entre d’altres, en avaluar els webs municipals dels ajuntaments i determinar si la ciutadania té accés a diferents tipus d’informació, de manera accessible i entenedora.

Aquest reconeixement cada any és fa més difícil d’aconseguir, ja que el nivell d’exigència s’incrementa en cada edició. Per sisè any consecutiu, l’estudi fet per la UAB al web municipal d’Olesa de Montserrat ha conclòs que compleix amb tots i cadascun dels indicadors de qualitat i transparència (en concret són 48 indicadors), i per tant ha tornat ha d’obtenir el Segell Infoparticipa amb un 100% .

Els indicadors del Segell revisen que s’ofereixi informació sobre diversos aspectes, com per exemple tota la informació relativa als regidors i regidores del consistori (currículum, declaració de béns, dades de contacte), l’estat dels comptes municipals, la contractació pública i l’atorgament de subvencions, els mecanismes de participació ciutadana existents i les vies per realitzar tràmits, entre d’altres.

Des de la creació d’aquests guardons, amb l’anàlisi de les dades corresponents a l’any 2013, l’Ajuntament ha obtingut el segell en totes les seves edicions, obtenint la qualificació més alta, un 100%, des de l’any 2015 de manera ininterrompuda.

Font: Aj. Olesa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here