La norma de la Generalitat ha deixat “sense efectes” les mesures de l’estat d’alarma des d’aquesta mitjanit

El president de la Generalitat, Quim Torra, va signat aquest dijous al migdia el decret que posava fi a la fase 3 de la desescalada, tan sols 24 hores després del seu inici.

El Govern iniciava així l’anomenada “etapa de represa” amb regulació pròpia. La norma deixava “sense efectes” el reial decret d’alarma del govern de l’estat, des d’aquesta mitjanit.

S’han aixecat doncs les restriccions de mobilitat per tot el Principat. En una roda de premsa des de Palau, acompanyat de la consellera Alba Vergés (Salut) i el conseller Miquel Buch (Interior) -responsables del Procicat-, Torra va garantir que la nova regulació s’ha regit pel diàleg i la flexibilitat de les “noves circumstàncies”. “No em tremolarà la mà per prendre les decisions per vetllar sempre per la salut de la població”, va asseverar.

Segons el govern hem entrat doncs en una fase en que la solidaritat i el compromis col.lectiu seran determinants, i en la que cal ser molt prudents per no tornar enrera, sempre des del compromís personal i recordant en tot moment que el virus no ha desaparegut i per tant la precaució i les mesures de seguretat són fonamentals.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here