• Prestarà atenció psicològica setmanal, orientació i acompanyament en denúncies per discriminació i formació LGTBI
  • El cicle de curtmetratges LGTBI ‘Premios Fugaz’ protagonitzarà les activitats de l’Orgull
  • Dona’t Vida entrevistarà per Instagram a l’ARTtivista en defensa dels drets LGTBIQ+ Emirau i l’Espai Jove La Capella farà un joc de preguntes

A partir del juliol, Sant Vicenç dels Horts comptarà amb un nou servei per millorar l’atenció cap a les persones LGTBI. La Junta de Govern Local d’aquest dijous ha aprovat la contractació de l’empresa que gestionarà el Servei d’Atenció Integral (SAI) L’Afirmativa durant un any, per un valor de 10.000 €. El SAI oferirà:

  • Atenció psicològica a les persones LGTBI els dijous de 9 a 14 h i de 15 a 19 h a la primera planta de la Foneria
  • Orientació i acompanyament específic en els processos d’incidències i denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual o identitat/expressió de gènere
  • Recursos i formació als serveis municipals, entitats i ciutadania per promoure el reconeixement social envers el col·lectiu LGTBI al municipi

Maria Peláez , regidora d’LGTBI, ha explicat: “Posar en marxa el SAI L’Afirmativa és una de les mesures que ens fa més il·lusió engegar perquè pensem que el suport al col·lectiu LGTBI no pot quedar-se només en la visibilitat: la seva atenció s’ha d’omplir de recursos i de contingut”. De moment, el SAI serà setmanal però es deixa la porta oberta a l’ampliació.

Activitats pel 28J

Més enllà de la posada en marxa del SAI L’Afirmativa, Sant Vicenç dels Horts commemora i reivindica el Dia Mundial per l’Orgull i l’Alliberament LGTBI, enguany centrant la mirada al Cicle de curmetratges LGTBI dels Premis Fugaz per la diversitat i contra la intolerància. L’Ajuntament organitza i presenta aquest cicle i, des del 26 de juny fins el 3 de juliol, es podran veure en línia i de manera gratuïta cinc treballs premiats nacional i internacionalment que tracten, des de diferents perspectives, històries LGTBI. Des de com es viu la diversitat sexual i de gènere al pati d’una escola, com soldats imperials de la Guerra de les Galàxies lliuren la seva pròpia batalla per “sortir de l’armari” i acceptar-se o els somnis i il·lusions d’un grup de cinc nois i noies. Els podeu veure aquí.

En aquest sentit, Maria Peláez explica que la commemoració de l’Orgull LGTBI s’ha hagut “d’adaptar al context actual ”. “Pensem que el cinema és una eina potentíssima per ensorrar estereotips, canviar la mirada i promoure la diversitat ”, assegura la regidora. “ La reivindicació per crear i promoure cultura LGTBI a Sant Vicenç dels Horts és una reivindicació històrica per part del col·lectiu i de les entitats vicentines que treballen per la diversitat ”.

Què en saps, de l’Orgull?

En el marc de la commemoració del 28J, l’Espai Jove La Capella ha preparat un joc de preguntes i respostes curtes sobre el context i la història de la celebració de l’Orgull LGTBI i diferents conceptes relacionats amb el col·lectiu. A partir del 26 de juny, podreu participar al joc Què en saps, de l’Orgull? a través de l’Instagram de l’Espai Jove La Capella ((@espailacapella)..

Conversa amb l’ARTtivista Emirau

L’entitat Dona’t Vida també ha preparat una activitat en línia per commemorar l’Orgull. Dilluns 29 de juny a les 20 h, entrevistaran per directe d’Instagram a l’ARTtivista Emirau (@_emirau),que des de les seves obres, defensa els drets LGTBIQ+ des d’una perspectiva feminista i interseccional. Ho podreu seguir a l’Instagram de Dona’t Vida .

La bandera irisada

Diumenge 28 de juny, el Dia Internacional de l’Alliberament i l’Orgull LGTBI, els perfils oficials de l’Ajuntament a xarxes socials i les dependències municipals lluiran la bandera irisada. En aquest sentit, Maria Peláez insisteix en la necessitat de “visibilitzar el compromís de Sant Vicenç dels Horts i d’aquest govern municipal amb la igualtat total i la normalització” . “De poques banderes ens en sentim més orgulloses i orgullosos que de la LGTBI, representa els colors de la diversitat i els lluïm tot l’any” , assegura la regidora.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here