Les patronals de l’oci nocturn FECASARM i Spain Nightlife s’han personat com acusació popular en el cas d’una dona morta a Cornellà la matinada de diumenge prop d’una coneguda discoteca de la localitat baixllobregatina

Les patronals, que aquest diumenge ja avançaven la voluntat de ser part de la causa judicial, han condemnat els fets i han lamentat la manca de presència policial a les zones d’oci nocturn quan es desallotgen els locals. FECASARM ha recordat que la dona va morir en ser agredida per l’esquena després d’haver intentat intercedir en una baralla entre dos grups. Segons la patronal, la disputa va durar més de quinze minuts sense que aparegués la policia, fet que lamenten, alhora que també demanen esclarir l’estona que va trigar a arribar l’ambulància.

FECASARM assegura que no pot romandre impassible davant “fets gravíssims” com el d’aquest cap de setmana a Cornellà i justifiquen haver-se personat en el cas perquè és una situació “que ha malmès greument la imatge del sector”. Recorden que anteriorment s’han personat en 22 casos per fets similars. L’empresariat exigeix que l’autor de l’agressió a Cornellà amb posterior mort sigui castigat amb la màxima pena del Codi Penal per aquests casos, de manera que estudia demanar que se’l condemni entre 15 i 20 anys de presó per un delicte d’assassinat.

Des de la patronal assenyalen que les imatges difoses a les xarxes socials en relació als d’aquest cap de setmana mostren una baralla de més de 15 minuts fins que intervé la policia. Recorden que els agents arriben després de l’agressió mortal. FECASARM reclama que la investigació judicial esclareixi l’estona que va trigar la policia i també el temps d’arribada de l’ambulància.”Per a què això no succeeixi més, seguim reclamant més presència policial en zones d’oci nocturn”, subratlla la patronal, en especial atenció al moment en què es desallotgen els locals.

En aquest sentit, l’empresariat assegura que el personal de seguretat “poca cosa pot fer” per evitar agressions com la de diumenge un cop la gent és fora de les discoteques i bars. “La mera presència d’un vehicle policial a la zona dissuadiria la gent de barallar-se, i més de portar armes i d’utilitzar-les”, afirmen des de FECASARM, que aquest dilluns formalitzaven a la Direccció General de Seguretat del Departament d’Interior la petició per desplegar més agents.

Una altra acció preventiva proposada anteriorment per FECASARM i per Spain Nightlife passava per elaborar una llista de persones violentes a les quals es tractaria de no permetre’ls l’entrada als locals d’oci nocturn arreu del país. Des de la patronal admeten, però, que és una mesura que topa amb la protecció de dades i caldria l’aval de la Generalitat i l’estat espanyol. Finalment, l’empresariat de l’oci nocturn també reclama més recursos per desplegar campanyes de conscienciació i prevenció en l’àmbit de la violència en l’oci nocturn. Per exemple, proposen la participació de persones que han matat algú en el marc d’una baralla prop d’una zona d’oci i que estan complint condemna després d’haver mostrat el seu penediment.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here