La iniciativa ha sorgit arran de la tasca d’informació i prevenció realitzada per agents de salut durant l’alarma de la COVID-19

L’Ajuntament ha impulsat la creació d’una xarxa local d’agents de salut comunitària formada per persones voluntàries de Sant Boi, que faran tasques d’informació i acompanyament. L’objectiu principal de la iniciativa és ajudar a fomentar hàbits i conductes saludables entre la població per prevenir la transmissió de malalties i millorar la salut de la comunitat.

Ara com ara, una vintena de persones voluntàries estan ja participant en aquest projecte de voluntariat, que també té com a objectiu potenciar la responsabilitat de la ciutadania amb un paper actiu en relació amb la pròpia salut i amb la de l’entorn més proper.

La creació de la xarxa amplia les funcions de la figura ja existent d’agent ambiental amb el desenvolupament de tasques informatives i d’assessorament per a la prevenció i el contagi.

La creació de la xarxa d’agents de salut ha estat possible arran de la feina realitzada al municipi durant l’etapa de desconfinament en els punts d’informació establerts als diferents barris. En aquests punts, un equip d’agents de salut ha donat a conèixer les mesures de prevenció i seguretat vigents per a cada fase, ha resolt dubtes de la ciutadania i ha realitzat altres accions de prevenció i conscienciació com, per exemple, el repartiment de mascaretes.

Font: Aj. Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here