La polèmica sobre Junts per Catalunya ha arribat a la comarca.

L’anunci de l’expresident Puigdemont d’impulsar un nou partit polític que faria impossible la
continuïtat del PDECAT ha forçat els posicionament dels dos sectors que avui es confronten. L’aparició d’un manifest de suport a l’operació impulsada per Puigdemont i la d’un manifest alternatiu que defensa la existència del PDECAT està portant als membres de l’antic espai convergent a posicionar-se, sense oblidar que fa unes setmanes es feia públic el naixement d’una altra organització política, el Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), liderat per
l’antiga dirigent del PDECAT, Marta Pascal i ex alts càrrecs convergents del pes de Carles Campuzano o Jordi Xuclà.

A la comarca, l’alcalde de la població més important governada pes Junts per Catalunya, Xavier Fonollosa, de Martorell, que alhora és vicepresident tercer del Consell Comarcal del Baix Llobregat, ha signat el manifest de suport a David Bonvehí, secretari general del PDECAT, que es nega a supeditar el futur del partit als designis de Carles Puigdemont i es mostra contrari “al pensament únic”.

En canvi, els altres dos alcaldes de Junts per Catalunya al Baix Llobregat, l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, i l’alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, han signat el manifest de suport a Puigdemont i a la creació d’una nova organització política.

D’altra banda, el senador i exconseller de la Generalitat per CIU, Josep Lluís Cleries, de Vallirana, portaveu de Junts per Catalunya al Senat, no ha signat cap dels dos manifestos, actitud que també han mantingut la resta de portaveus de Junts per Catalunya al Parlament i al Congrés de Diputats, per tal de no comprometre el funcionament dels grups parlamentaris que presideixen. Però Cleries, a qui es situa dins els rengles de Puigdemont, sí que ha carregat fort contra el Partit Nacionalista de Catalunya, de qui fins fa poc eren els seus companys de militància, acusant-lo de “submissió a Espanya” i desitjant que “es presenti junt amb el PSC”.

Les coses estan complicades dins la que fins fa poc era una única opció política i electoral, agrupada sota les sigles de Junts per Catalunya, que ara son objecte de litigi entre Puigdemont i el PDECAT. Caldrà veure què passa a les reunions anunciades pel 25 i 26 de juliol però sembla que de moment la divisió ha arribat al Baix Llobregat i que, segons com vagin les coses, cada càrrec públic i cada militant haurà de definir-se sobre a quina opció política dona suport. Caldrà veure si es consuma la divisió i, en el cas de que sigui així,
quines repercussions pot tenir a les institucions locals i supralocals.

Foto: EFE

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here