El servei de Classificació de La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima  de la Conselleria de Justícia de la Generalitat ha ratificat la concessió del tercer grau a les nou persones independentistes condemnades pel Tribunal Suprem a llargues penes de presó en l’anomenat cas del procés. Les Juntes de Tractament dels centres penitenciaris de Lladoners, Wad-Ras i Puig de les Basses, on es troben empresonades, havien acordat concedir el tercer grau per unanimitat el passat 2 de juliol. La Fiscalia podria presentar recurs contra aquesta decisió; si això passa, serà el Tribunal Suprem, que va dictar la sentencia, qui s’haurà de pronunciar de forma definitiva.

El tercer grau permet que els presos afectats puguin sortir de presó per treballar, cosa que ja fan ara en virtut de l’aplicació de l’article 100.2 del Reglament penitenciari, durant els dies feiners i dormir a la presó, però, sobre tot, fa possible que passin els caps de setmana forra dels centre penitenciaris. Així doncs, l’Oriol Junqueras, podria passar els caps de setmana a casa seva a Sant Vicenç dels Horts; també s’amplien els dies de permís. El Reglament penitenciari estableix que els presos afectats pel tercer grau puguin gaudir dels seus beneficis mentre es tramiten els possibles recursos.

Cal recordar que, en la sentència de l’octubre de 2019, el Tribunal Suprem va desestimar la petició de la Fiscalia que volia que es fixés un període mínim de compliment de la condemna per a poder gaudir dels beneficis penitenciaris.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here