El Comitè d’Emergències va reunir-se dimarts al matí i va decidir que malgrat a Sant Feliu no hi ha un augment rellevant de casos de coronavirus, cal aplicar mesures preventives i de control per tal d’evitar un possible rebrot de la covid-19, tal com ja s’ha produït a diversos punts de Catalunya.

Així, el consistori durà a terme una sèrie de mesures que es desenvoluparan de manera immediata i prepara un Pla de Contingència que s’anirà adaptant a la situació, en coordinació amb la Generalitat de Catalunya i en funció de les recomanacions del Procicat.

Les mesures que es posen en marxa són les següents:

  • Reforç de la campanya comunicativa per informar i fer una crida a la coresponsabilitat ciutadana per evitar al màxim els contagis, amb elements visibles a tota la ciutat a més dels mitjans digitals.
  • Tancament de tots els espais esportius a l’aire lliure.
  • Augment dels controls policials, sobretot destinats a controlar l’ús de la mascareta i el compliment de les mesures de Salut Pública a bars i restaurants.
  • Inici d’un projecte d’informadors/es de carrer que expliqui la importància del compliment de les mesures de salut pública.
  • Recomanacions a Casals d’Estiu i Campus Esportius per tal que s’extremin les mesures de precaució.
  • Sol.licitud a la Generalitat per tal que es porti a terme el confinament preventiu de les residències de gent gran de la ciutat durant els propers 15 dies.

Algunes d’aquestes mesures formen part del que serà el Pacte de Ciutat. Aquest gran acord, que ara està en fase de participació ciutadana, proposava algunes de les mesures de prevenció que es duran a terme. Altres accions, més orientades a la reconstrucció i reactivació econòmica, s’aplicaran al llarg dels propers mesos, quan el document final del Pacte sigui discutit i votat al Ple municipal d’aquest mes de juliol.

D’altra banda, des del 17 de març està activat el protocol Covid-19 de desinfecció i neteja de la via pública, que encara continua en funcionament.

Font: Aj. Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here