El Banc de Bones Pràctiques (BPP) dels governs locals de Catalunya (impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Pi i Sunyer), que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal, ha seleccionat aquest any tres bones pràctiques de l’Ajuntament d’Esplugues. Dues en l’àmbit de les Noves Tecnologies, el Fòrum Tecnològic Esplugues (activitat que apropa la tecnologia a la ciutadania) i els Quioscos electrònics d’autogestió per a tràmits; i un en el d’Immigració, el projecte Joves d’Esplugues.Cat, d’acompanyament emocional a adolescents nouvinguts.

El BPP ha valorat que es tracta d’experiències que “representen una aportació innovadora i de qualitat i poden servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals”.

El Fòrum Tecnològic ha obtingut la categoria de Bona Pràctica. Es tracta d’una jornada anual que pren forma d’una fira on s’ofereixen diverses pràctiques relacionades amb les noves tecnologies i les competències STEAM, perquè els infants puguin fomentar la seva creativitat i per apropar el coneixement tecnològic a la ciutadania per lluitar contra la bretxa digital.

Com a Pràctiques Significatives (experiències ben valorades, encara que no resultin innovadores) s’inclouen els Quioscos electrònics d’autogestió, que permeten realitzar tràmits com a obtenció de volants i certificats i presentació de queixes i suggeriments, i Joves d’Esplugues.Cat, projecte d’acompanyament que es realitza el juliol a una vintena d’alumnes nouvinguts d’altres països per conèixer la realitat del municipi.

Amb aquests són ja 19 els projectes d’Esplugues incorporats al BPP des del 2010, deu d’ells en la categoria de Bones Pràctiques: http://www.bbp.cat/lista_practicas.php (cal marcar Esplugues a l’apartat Municipi del buscador).

L’alcaldessa, Pilar Díaz, ha assenyalat que “és motiu d’orgull que Esplugues sigui reconeguda com una ciutat innovadora i amb projectes de qualitat en diferents àmbits”. Afegeix, a més, que “no ens podem conformar i que hem de seguir treballant per desenvolupar polítiques que millorin la vida dels nostres veïns i veïnes”.

Font: Ajuntament Esplugues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here