Sant Feliu ha tingut uns indicadors epidemiològics molt baixos durant tota la pandèmia, però el dia 14 de juliol es va conèixer la notícia d’un rebrot del coronavirus a una residència de la localitat.

Davant aquesta situació, que implica un augment significatiu de contagis en les darreres hores a la ciutat -malgrat la majoria estiguin ubicats en un mateix focus-, l’Ajuntament va prendre les mesures que permetien les seves competències i va sol.licitar a la Generalitat, mitjançant un comunicat de la Junta de Portaveus -de la que formen part tots els partits amb representació al consistori-, ser inclòs en la zona de noves restriccions, que fins avui s’iniciava a la ciutat veïna de Sant Just Desvern.

Així, la situació tant geogràfica com epidemiològica de Sant Feliu feien convenient que entrés a formar part, amb la resta de municipis de la primera corona metropolitana, de la zona de mesures especials de contenció de l’activitat laboral i social i en matèria de salut pública, per frenar la transmissió del virus de la COVID-19 i protegir la salut de la població, tal com s’ha anunciat avui.

Noves mesures 

Les mesures, que es faran efectives quan ho indiqui el Govern de la Generalitat, inclouen la prohibició de fer reunions de més de deu persones, tant en l’àmbit públic com en el privat. Aquesta prohibició inclou casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres.

També es recomana a la població no sortir de casa si no és per realitzar activitats essencials, com ara rebre assistència sanitària, desplaçar-se a la feina o per comprar productes de primera necessitat, com els d’alimentació. Pel que fa a la resta de comerços, es recomana que es controli l’accés. A més, tots els establiments hauran d’incrementar les mesures de precaució i higiene a l’interior dels locals.

En l’àmbit de la restauració, es permetrà l’obertura de bars i restaurants amb l’aforament a l’interior limitat al 50%, sense possibilitat del consum en barra i a les terrasses hi haurà d’haver dos metres entre les taules.

El Procicat també suspèn l’obertura d’equipaments culturals, d’establiments on es desenvolupen espectacles públics (com teatres, cinemes) i esdeveniments esportius, activitats lúdiques, recreatives, parcs d’atraccions i parcs recreatius infantils en recintes tancats, activitats esportives (com gimnasos), i dels locals i establiments d’oci nocturn, com ara sales de festa i discoteques, i qualsevol altre que impliqui una interacció d’un nombre important de persones.

No obstant això, aquells espectacles culturals que via Ajuntament demanin autoritzacio al Procicat i compleixin les mesures de seguretat, estaran autoritzats.

Les biblioteques i els museus podran romandre oberts i es mantindran els casals i les colònies d’estiu. Finalment, es prohibeixen les visites a les residències de gent gran.

Font: Aj. Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here