El consistori baixllobregatí demana endurir les mesures sancionadores a les persones contagiades que no realitzin l’aïllament estricte i també demana al PROCICAT l’obertura dels gimnasos públics i privats de la ciutat, els parcs infantils recreatius privats, les instal·lacions esportives municipals i l’activitat del trenet, ja que segons l’Ajuntament respecten les mesures de seguretat

Davant les decisions preses aquest cap de setmana pel Govern de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Cornella continua expressant “preocupació i decepció per la manca de concreció en les accions de contenció dels contagis i en el rastreig de l’entorn comunitari de cadascuna de les persones que han donat positiu”. És per aquest motiu, que insisteix en demanar més mitjans i més recursos per contenir el rebrot, i s’ofereix a col·laborar dins les seves possibilitats per evitar, al màxim, la transmissió comunitària de la Covid-19.

L’Ajuntament cornellanenc, com ja va fer la setmana passada en la comissió conjunta amb la Generalitat, ofereix els seus recursos i personal propi per fer un seguiment comunitari exhaustiu als casos detectats a la ciutat, per fer control de la cadena de contagi i garantir que els afectats compleixen amb l’aïllament corresponent, ja que s’ha demostrat que aquesta és la millor via per controlar la malaltia.

Així mateix, el consistori baixllobregatí ha proposat a la Generalitat de Catalunya, mitjançant un escrit dirigit al President, Quim Torra, que per tal de garantir l’aïllament i quarantenes dels casos detectats i els seus contactes, que recull l’Annex 3 de les mesures aprovades en el Decret Llei 27/2020, de 13 de juliol, de modificació de la Llei 18/2009, de 22 d’octubre, de salut pública i adopció de mesures urgent per fer front al risc de brots de la Covid19:

“Les persones que presenten símptomes suggestius de la Covid19, tenen resultat positiu del test o han estat en contacte amb un cas positiu han de realitzar aïllament estricte. S’ofereixen serveis i espais de suport per a facilitar dur a terme un aïllament/quarantena dels casos i contactes”.

Així, Cornellà demana que s’estableixin mesures sancionadores econòmiques a les persones que no segueixin les indicacions sanitàries i per tant, no compleixin de forma estricte la quarantena obligatòria, que és un dels principals problemes que s’està detectant i una de les principals causes de contagi comunitari de les darreres setmanes. És més, l’Ajuntament també demana, que en cas de reincidència, s’actuï davant la justícia demanant la seva intervenció.

L’objectiu principal per l’Ajuntament de Cornellà és “evitar l’incompliment d’aquesta mesura, imprescindible per garantir la contenció i no propagació del coronavirus, que si segueix avançant afectarà al conjunt de la ciutadania tant en l’àmbit sanitari com en el social i econòmic i amb unes greus conseqüències de les que serà difícil recuperar-se”.

Font: ACN

Petició d’obertura dels gimnasos

El consistori també ha demanat al Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT, poder obrir els gimnasos tant públics com privats de la ciutat i les instal·lacions esportives municipals, ja que des que va començar la desescalada aquests equipaments s’han adaptat a la nova realitat i apliquen les mesures de seguretat de forma estricte entre el seus usuaris. A més, el facilitar la pràctica esportiva de forma individual fomenta les rutines i els hàbits saludablesentre la ciutadania.

El mateix reclama l’Ajuntament pel que fa als parcs infantils recreatius privats que hi ha a Cornellà i a l’activitat del Trenet, del parc de Can Mercader. Totes aquestes activitats han incorporat les mesures de protecció sanitàries i a duen a terme activitats similars als casals d’estiu que sí estan permesos.

La petició respon a la possibilitat que ofereix la resolució SLT/1746/2020 del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, de 17 de juliol, per la qual s’adopten mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al municipi de Cornellà de Llobregat, per la qual l’Ajuntament pot habilitar espais d’aquesta tipologia amb autorització prèvia del PROCICAT si es compleixen les mesures de seguretat i protecció sanitària com és el cas.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here