El govern municipal ha pres aquesta decisió “per responsabilitat”, tot i que la ciutat no forma part del grup de localitats afectades per les restriccions a la mobilitat i a l’activitat

L’Ajuntament de Castelldefels ha reforçat les mesures de seguretat i higiene en els espais públics i la vigilància del compliment de les normes de seguretat per evitar els contagis pel Covid-19. El govern municipal ha pres aquesta determinació “per responsabilitat”, tot i que les dades de l’evolució dels contagis a Castelldefels no són alarmants i la ciutat no forma part del grup de localitats de l’àrea metropolitana de Barcelona afectades per la decisió del Govern de la Generalitat d’aplicar mesures restrictives a la mobilitat i a diferents activitats econòmiques i socials a 13 municipis.

Des que es va conèixer, el passat divendres, la decisió de la Generalitat i les recomanacions del Procicat,  s’han intensificat els controls a diferents indrets de la via pública amb Policia Local i agents cívics per assegurar que es compleixen les normes de seguretat, sobretot en aquells espais en què es poden produir més concentració de persones. Així mateix, les empreses municipals SAC i Jarfels manenen el programa de de desinfecció i neteja als espais públics en els punts de la via pública més concorreguts. Tot i que a Castelldefels la situación està controlada, l’Ajuntament ha volgut seguir les recomanacions que el Procicat ha fet per als municipis que tenen una incidencia de casos més grans. En conseqüència, demana a la població que eviti sortir al carrer tant com sigui possible.

Altres mesures de protecció sanitària i de contenció en l’expansió del virus han estat la suspensió d’actes i activitats de pública concurrència en entorns no controlats sense garanties de màxima seguretat.

L’Ajuntament confia en què la majoria de la població continuarà mantenint l’actitud responsable d’aquests darrers mesos. Però també és conscient que hi ha una minoria de persones que està relaxada. “Des de l’inici de l’emergència sanitària hem fet un gran esforç per complir amb les mesures de prevenció. És molt important que continuem respectant de forma estricta les normes sanitàries. La situació general així ho reflecteix: No podem relaxar-nos”, ha afirmat l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda.

És per això que l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè no abaixi la guàrdia i actuï amb màxima responsabilitat i prudència. En aquest sentit, es posa l’accent en la necessitat de restringir el màxim possible l’activitat social i limitar la mobilitat als desplaçaments imprescindibles. Així mateix, es demana seguir estrictament les mesures i recomanacions de seguretat establertes per les autoritats sanitàries:

  • Ús obligatori i correcte de la mascareta: tant al carrer com a qualsevol espai tancat d’ús públic, tot i que es mantingui la distància física interpersonal
  • Respectar el màxim possible la distància física de seguretat entre persones: mínim 1,5 metres
  • Rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó, o gel hidroalcohòlic
  • Evitar les aglomeracions i les reunions de més de 10 persones en entorns no segurs

Segons dades confirmades per PCR, a Castelldefels es va observar un petit repunt en el nombre de casos la setmana del 6 al 12 de juliol, amb 9 casos. Aquesta última setmana, a falta de les dades del diumenge, s’han registrat 6 nous casos, amb el que sembla que el repunt s’ha estabilitzat. Tot i així, els registres continuen sent superiors al de setmanes anteriors on la tònica general era de 1 a 2 casos, una línia pràcticament plana.

Font: aj.castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here