L’Ajuntament d’Esplugues inicia aquest dilluns 20 de juliol un nou dispositiu amb persones voluntàries per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de complir amb les mesures preventives per evitar els contagis per Covid-19 i, especialment, les recomanacions i obligacions que ha establert la Generalitat amb la nova resolució que ha aprovat, arran dels rebrots que s’han produït aquests darrers dies a l’àrea metropolitana.

El dispositiu de sensibilització ciutadana el configuren 20 personesprovinents de la borsa de voluntariat, ja sigui de Protecció Civil, de personal de l’Ajuntament o bé de ciutadania en general. De dilluns a divendres, en horari de matí (d’11 a 13 h) i tarda (de 19 a 21 h), hi haurà 4 parelles de voluntaris que recorreran a peu les 4 zones que s’han delimitat a Esplugues, les més freqüentades per la ciutadania als diferents barris d’Esplugues.

Les persones voluntàries faran una tasca informativa i sensibilitzaran la ciutadania sobre l’ús obligatori de mascareta protectora (i portar-la correctament, ni a la barbeta, ni amb el nas fora), la prohibició de reunir-se més de 10 persones, mantenir la distància de seguretat mínima d’1,5 metres, evitar les aglomeracions, reduir les relacions socials, etc. Amb tot, faran un reforç dels treballs de control que realitzen els cossos policials.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha remarcat que “amb aquest nou dispositiu l’Ajuntament reforça encara més les mesures de control i prevenció implementades durant aquests dies. La salut de tots i totes és la nostra prioritat. Faig una crida a tota la ciutadania perquè siguin responsables i ens ajudin a plantar-li cara a la pandèmia”.

Des de l’inici de l’estat d’alarma l’Ajuntament va activar per cobrir amb voluntariat tasques de suport a la ciutat, com ara els controls de seguretat que realitzen Policia Local i Mossos, el repartiment de mascaretes entre la ciutadania a l’espai públic, la confecció de mascaretes, el repartiment d’aliments a persones amb necessitats que es realitza al Centre Municipal de Distribució d’Aliments, etc.

Font: aj. Esplugues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here