La secció sindical de CCOO de la Fundació Pere Tarrés ha denunciat acomiadaments “d’un dia per l’altre” al Servei de Dinamització, Emancipació i Participació Juvenil de l’Ajuntament d’Esplugues del Llobregat, un cop ha acabat el contracte d’aquest servei licitat pel consistori i adjudicat a l’empresa

El sindicat assegura que el consistori “ha aprofitat” el final del contracte “tot i poder ampliar un any més la pròrroga de la licitació” i “ha decidit carregar-se” un servei “d’interès públic” per al municipi “sense cap justificació ni argumentació”. De la seva banda, la Fundació “ha decidit tirar pel dret” i aprofitant l’acció “negligent” de l’ens local ha fet els acomiadaments “adduint causes objectives”.

CCOO demana als dos actors de la polèmica que “no enganyin amb jugades legals”, i considera que darrere d’aquest acomiadament hi ha “el pur interès”. Així, denuncia que l’Ajuntament “ha aprofitat” el tancament físic dels centres per “estalviar-se el cost del pressupost fins que no es superi aquest període de pandèmia”, i que la Fundació Pere Tarrés acomiada el personal per tornar-lo a contractar si torna a guanyar el concurs del servei “però amb condicions més precàries”.

Així, el sindicat denuncia que ajuntaments i empreses “col·laboren en la precarització” de les condicions laborals de la gent jove “emparant-se en la llei de contractació pública i la situació actual per la covid-19”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here