Cuina Justa, empresa d’economia social vinculada a la Fundació Cassià Just, dona feina a 355 treballadors i treballadores, bona part dels quals amb fragilitats mentals. És una empresa molt arrelada a la comarca del Baix LLobregat: la seva cuina central es troba ubicada a Sant Boi i, a més, s’encarrega del conreu d’un camp, el de Cal Tudela, situat al Prat, en ple Parc Agrari, cedit per l’ajuntament d’aquell municipi.

La crisi econòmica derivada de la pandèmia ha afectat a les activitats de Cuina Justa, que es dedica a produir productes de cuina de proximitat per escoles, empreses i institucions, gestiona menjadors escolars, ofereix serveis de càtering i elabora productes de 4 i 5 gamma llestos per menjar, així com pícnics i sandvitxos artesans i amanides i plats elaborats.  Davant la difícil situació creada, ha endegat dues iniciatives amb la voluntat  d’ajudar al personal de l’empresa a tirar endavant.

La primera és la campanya “Aquest estiu, emporta’t producte de proximitat”, de caràcter intern. Cada dimarts i divendres els treballadors i treballadores de Cuina Justa poden passar per la cuina central per recollir de forma gratuïta menjars individuals elaborats a la mateixa cuina o productes del camp procedents de Cal Tudela. Els encàrrecs es poden fer per telèfon amb una setmana d’antelació per poder preparar el lliurament.

La segona iniciativa, pensada de cara a la solidaritat exterior, busca la col·laboració econòmica de totes les persones que vulguin participar-hi a través de la Fundació migranodearena.org amb l’objectiu de que les persones amb trastorn mental i exclusió social puguin disposar dels EPIs necessaris per tornar al seu treball de forma segura. L’objectiu d’aquest crowdfunding és recaptar 19.525 euros per proveir al personal de mascaretes quirúrgiques i FFP2, bates de bus integrals, guants i hidrogels, i també productes de neteja i desinfecció específics. El cost d’aquests equipaments per cada persona és de 55 euros, amb un total de 19.525 euros de cost per la Fundació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here