L’empresa Nobel Plastiques Iberica de Sant Despí (Baix Llobregat) ha anunciat aquesta setmana als treballadors la seva intenció de cessar l’activitat i deixar uns 200 treballadors al carrer, segons han denunciat fonts sindicals

La companyia, del sector de l’automoció i dedicada a la fabricació de conductes per al combustible dels vehicles, pertany a un hòlding d’empreses d’origen turc. Els representants dels treballadors han expressat el seu “rebuig absolut” a l’anunci i ja han avançat que s’oposen “rotundament” al tancament. A més, han fet una crida a l’empresa a negociar per mantenir els aproximadament 200 llocs de treball, entre contractes fixes i d’altres procedents d’ETT.

Els representants del comitè d’empresa -format per UGT, CCOO i la CGT- tenen prevista al celebració d’una assemblea amb la resta de treballadors a partir de les dues el migdia per tractar la situació. Segons han explicat a l’ACN fonts sindicals, la direcció els ha comunicat que el tancament no seria immediat.

A més, el fet que l’empresa formi part d’un hòlding fa sospitar als treballadors que els motius són “econòmics” i que l’objectiu final és deslocalitzar la producció. En els darrers mesos, l’empresa ja havia hagut d’aplicar un ERTO de força major com a conseqüència de la crisi de la covid-19, tot i que els treballadors no esperaven que la direcció prengués la decisió final de tancar la planta de Sant Joan Despí.

CCOO d’Indústria manifesta el seu rebuig al tancament de la planta i insta la direcció del grup a reconsiderar la seva decisió i a negociar amb la representació de la plantilla una solució alternativa que permeti garantir el manteniment de l’activitat i de la màxima ocupació possible.

Per a CCOO, darrera d’aquesta decisió s’amaga una deslocalització de l’activitat a una altra planta del grup, a la qual el sindicat s’oposa fermament.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here