El 23 de juliol de 1994 moria Joan Garcia Nieto, jesuïta, sociòleg, sindicalista i comunista. Va militar a Bandera Roja, al PSUC i ICV seguint sempre l’evolució d’aquest espai polític. Va estar molt vinculat al sindicat CCOO i a la comarca del Baix Llobregat.

Com cada any, aquest 23 de juliol, a les 10 del matí, davant del monòlit que el recorda al Parc de Rosa Sensat de Cornellà, s’han reunit, convocades per CCOO i ICV, persones que han volgut honorar la figura d’un personatge que va ser punt de referència en la lluita antifranquista i en l’anàlisi de la societat i del món del treball per a diverses generacions d’homes i dones vinculades al sindicalisme i a l’activitat política d’esquerres. Les entitats convocants no han volgut que les mesures que viu la comarca per la pandèmia fessin impossible l’homenatge.

El 23 de juliol, en anys òbviament diferents coincideixen la fundació del PSUC l’any 1936 i la mort d’Alfonso Carlos Comín, el 1980, l’altre fundador, amb Garcia Nieto, de l’organització Cristians pel Socialisme. Tots dos es consideraven “comunistes a l’Església i cristians al Partit”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here