Unes 130 persones afectades ja han percebut la subvenció municipal

L‘Oficina Municipal d’Ajudes per a la Reactivació (OMAR), creada a finals de maig durant la pandèmia de Covid-19, ha rebut en els dos primers mesos unes 250 peticions. L’Ajuntament ha obert convocatòries per ajudar econòmicament a col·lectius que s’han vist greument perjudicats per la pandèmia: persones autònomes (subvenció addicional de 200 € per als que tinguin reconeguda la petició extraordinària estatal per pèrdua d’ingressos o tancament), famílies amb membres afectats per ERTO o fi de contracte (subvencions de 200 € més un 10% per fill o filla a càrrec) i establiments regentats per microempreses (ajudes del 80% per inversions sanitàries, higièniques o de digitalització, de fins a 1.000 €, motivades per la Covid-19).

La majoria de les sol·licituds (prop de 130) són de persones autònomes. Les peticions d’ajudes familiars superen les 110. Les de microempreses són de moment escasses perquè el termini s’ha obert durant el mes de juliol. Del total de peticions, l’Ajuntament ha resolt a favor per ara 150 de les 171 estudiades. D’elles, més de 130 ja han percebut l’ajut.

A més de gestionar aquestes ajudes, l’OMAR ha atès en dos mesos més de 700 consultes per telèfon (93.516 61 38) o per mail (ajutscovid19@esplugues.cat).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here