Creació d’un semàfor intel·ligent, millora del parc dels Torrents, un forn per a l’Escola de Ceràmica i renovació del portal web municipal.
L’edició d’enguany del Pressupost Participatiu es va haver de reorganitzar amb motiu de l’emergència sanitària i ara ja té guanyadors. Es tractava de decidir en quin o quins projectes s’invertiran 245.000 euros del pressupost municipal. Dels deu projectes finalistes, els quatre més votats totalitzen aquesta quantitat:

Instal·lació d’un semàfor intel·ligent (amb càmera o sensors) a l’encreuament entre Vallerona, Pas del Sucre, Vic i Sant Salvador. L’objectiu és guanyar fluïdesa en el trànsit i una mobilitat menys contaminant i més segura. Cost previst: 50.000 €

Millora de diferents espais del parc dels Torrents. Inclou condicionament de la gespa, creació d’un camí no enjardinat des de la piscina fins al camp de futbol per assegurar la mobilitat de cotxets, persones en cadira de rodes, etc. i arreglar les fonts d’aigua potable. Cost previst: 130.000 €.

Forn per a l’Escola Municipal de Ceràmica. Actualment hi ha un sol forn en funcionament i és antic i poc eficient energèticament. Es tracta d’adquirir un nou forn elèctric de baix consum i més sostenible. Cost previst: 15.000 €.

Renovació del portal web de l’Ajuntament, fent-lo accessible des de qualsevol terminal, més usable i simplificant els continguts i la cerca. També es millorarà l’accessibilitat a les dades obertes i a la seu electrònica. Cost previst: 50.000 €.

En tot el procés, que es va haver d’interrompre per l’estat d’alarma de la Covid-19 i posteriorment es va reprendre, hi han participat unes 900 persones. A la fase final han votat 373 persones.

Per a l’alcaldessa, Pilar Díaz, “tot i que la situació és excepcional, fins a 900 veïns i veïnes han fet arribar les seves propostes, han col·laborat en la priorització i finalment han votat a què voldríem dedicar una part del pressupost municipal. El pressupost participatiu ens dona l’oportunitat de decidir entre tots i totes, d’una forma molt directa, com millorar la ciutat. Com a alcaldessa, em resulta emocionant el procés i també la resposta”.

En aquest enllaç podeu veure els resultats de les tres darreres edicions: https://espluguesparticipa.diba.cat/processes_groups/15

Font: aj. esplugues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here