Molta afluència de banyistes en el primer cap de setmana en què estava en vigor la reducció de l’aforament de la platja en un 15% com a mesura afegida per evitar la propagació de la Covid-19. Aquesta afluència va obligar a la Policia Local i els agents cívics a dur a terme talls puntuals en diferents sectors, tant el dissabte com el diumenge

Castelldefels

Dissabte a la tarda, els agents cívics i de la Policia Local de Castelldefels van fer talls intermitents a la platja de Baixador per evitar la seva saturació. Diumenge, cap al migdia, es van reprendre els talls a Baixador i en aquest cas també a la platja de Lluminetes, al voltant de la zona d’Avinguda dels Banys, per pics que van superar el 80% de l’ocupació. A les 14 h de diumenge, l’ocupació en aquests dos sectors havia baixat al 60%, mentre que a la Pineda era del 70/80%. En general, i a diferència d’altres caps de setmana, va haver-hi més afluència al matí que a la tarda. En general, molts banyistes, però respectant les distàncies.

L’Ajuntament de Castelldefels va decidir reduir l’aforament a les platges de la ciutat en un 15% com a mesura de contenció i per evitar la propagació de la Covid-19, igual que les seves veïnes com Gavà o El Prat. Aquesta decisió va en la línia de les últimes mesures preses pels governs municipals, seguint les recomanacions del Procicat per a altres municipis en difícil situació, tot i que Castelldefels i Gavà no formen part de la zona de restriccions.

La reducció de l’aforament de les tres platges de Castelldefels (La Pineda, Lluminetes i Baixador) va de la mà del manteniment d’altres mesures com és ara el control i la vigilància per part de la Policia Local i els agents cívics per tal que no es produeixin aglomeracions. L’estat de l’aforament es pot consultar a cada moment a la web de la platja de Castelldefels (www.platjadecastelldefels.org)

El Prat

Fins la setmana passada, l’aforament òptim establert a les platges del Prat (Can Camins, la Roberta i el Remolar) era de 4.140 persones, nombre que garantia la distància de seguretat entre banyistes. Des del cap de setmana, amb la reducció de l’aforament un 15 %, el màxim de persones permeses a la platja és de 3.519, és a dir, 621 menys.

Quan es considera que s’està arribant al nou aforament màxim permès, es talla la carretera de la platja als vehicles de motor privats. Quan es constata que el nou aforament s’ha completat, es procedeix a tallar l’accés també a les persones que hi vagin per altres mitjans, com a peu o amb bicicleta.

Per això abans d’anar a la platja del Prat ea recomana consultar la situació en què es troba a través del web municipal elprat.cat. A la portada hi apareix indicat el nivell d’ocupació de la sorra i si la carretera de la platja està oberta o no. També hi figura l’estat de la mar, la presència de meduses, el color de la bandera i la climatologia.

A més, a la platja l’Ajuntament ha instal·lat aquesta temporada cartelleria informativa sobre les mesures a prendre per garantir la seguretat sanitària. Així mateix, agents informen sobre aquestes mesures, i vetllen per garantir que es mantingui la distància de seguretat entre persones i no es produeixin aglomeracions.

Gavà

L’Ajuntament de Gavà, a través del seu comitè d’emergències Covid-19, va acordar reduir també en un 15% l’aforament a les platges del municipi per tal d’evitar els contagis i la propagació del virus. Aquesta decisió es va prendre per tal de mantenir una mateixa coherència a la zona costanera metropolitana. Cal tenir en compte que el conjunt de municipis afectats per les mesures restrictives adoptades pel Govern de la Generalitat, alguns d’ells molt propers a Gavà, havien d’aplicar aquesta disminució d’aforament en les seves platges.

Paral·lelament, l’Ajuntament insisteix en la necessitat que tothom col·labori per garantir la màxima seguretat a la platja. Des de l’inici de la temporada d’estiu, s’han reforçat els serveis de seguretat i neteja, i s’han posat en marxa diferents mesures per controlar l’aforament i respectar la distància social.

L’última d’aquestes accions ha estat la posada en marxa d’un sistema de megafonia a tota la platja. S’emeten missatges informatius en català, castellà, anglès i francès per garantir el distanciament social i altres recomanacions. També s’ha activat un dispositiu d’informadors-agents cívics que, de dilluns a diumenge, controlen l’aforament a la sorra i accessos i informen els banyistes de les mesures que cal adoptar davant l’emergència sanitària.

També s’han actualitzat les senyals i la cartelleria amb les indicacions a seguir per gaudir de la platja de manera segura, que inclou la prohibició d’accedir a la platja en aquells trams on s’arribi al límit d’aforament.

Aigua remoguda per aportacions de sorra a Gavà

D’altra banda, des de fa dies s’observa l’aigua molt remoguda a la zona que limita amb el terme municipal de Gavà. Aquesta circumstància és fruït per les aportacions de sorra que s’estan fent a les platges d’aquesta localitat. Aquests treballs es van iniciar el 21 de juliol i tenen una durada prevista d’una setmana. L’actuació forma part de les tasques de regeneració de sorra que realitza el Ministeri de Transició Ecològica per mitigar l’impacte per l’ampliació del Port de Barcelona i que provenen de la bocana del Port Ginesta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here