L’Institut de Ciències Polítiques i Socials ( un Consorci format per la Diputació de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona) ha publicat com a número 368 de la seva col·lecció Working Papers l’estudi “Crònica de l’estat d’alarma. El funcionament de les institucions i de la seguretat pública en temps de coronavirus (14 de març a 21 de juny de 2020)”. L’autor és l’advocat santfeliuenc Jaume Bosch, exdiputat al Parlament de Catalunya i professor del Màster “Direcció estratègica de seguretat i policia” impartit per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i la Universitat de Barcelona.

L’objectiu de la publicació es analitzar des d’una perspectiva jurídica i política el període en que l’estat d’alarma va estar en vigor a tot l’Estat espanyol, és a dir el temps que va des del 14 de març al 21 de juny de 2020. El text analitza les repercussions de la crisi del coronavirus en el dret, sotmès a tensions no previstes, i en les relacions entre el Govern central i les autonomies, molt especialment amb la Generalitat de Catalunya.  Exposa algunes de les polèmiques que ha provocat la declaració de l’estat d’alarma, en concret pel que fa al respecte als drets fonamentals i al funcionament de l’estat de les autonomies. També entra en el debat global entre seguretat i llibertat i analitza a fons l’impacte de la situació en les polítiques públiques de seguretat. En definitiva, una reflexió sobre un tema de plena actualitat realitzada des de la nostra comarca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here