El passat 22 de juliol l’Ajuntament va informar de la suspensió de tots els actes de la Festa Major de Sant Llorenç. Davant d’aquesta decisió, a iniciativa de l’Associació Cultural L’Empelt, algunes entitats i col·lectius de Sant Climent han signat un comunicat que manifesta la consternació per la decisió, i aposta per la generació d’activitats i iniciatives alternatives, que compleixin les recomanacions sanitàries, però que permetin el desenvolupament de l’activitat cultural i esportiva, especialment en dates assenyalades com són les festivitats locals, però també durant la resta de l’any.

Davant la probabilitat que la situació anòmala s’allargui, les entitats es posicionen a favor d’un model que no impliqui constantment la cancel·lació d’actes d’àmbit cultural i esportiu, sinó que treballi per adaptar-los a la situació actual, fomentant la creativitat per tal de reformular-los. El comunicat ha estat entrat per instància el 29 de juliol, i el signen entitats culturals, esportives, juvenils i polítiques del municipi.

Al comunicat expressen que l’Ajuntament va prendre la decisió “sense valorar la situació amb altres agents implicats ni proposar alternatives” alhora, afirmen que “Les entitats culturals i esportives som conscients de la situació i, pel compromís social i cívic que la nostra activitat comporta, assumim la responsabilitat de ser agents actius en la lluita contra la pandèmia, tan des de la solidaritat, la conscienciació, i també des de la defensa dels drets socials i col·lectius”

Entenen que aquesta decisió pot voler dir “que la cultural i les activitats de caràcter comunitari, no són importants” i reivindiquen “el paper de la cultura, el paper dels actes i activitats de caràcter popular i comunitari, com a elements essencials per la creació de cohesió social, de sentiment de comunitat, i també, com uns vehicles importants per potenciar actituds cíviques i de responsabilitat envers els convilatans.”

Per tant, les entitats i col·lectius demanen “un model que no impliqui constantment la cancel·lació d’actes d’àmbit cultural i esportiu,sinó que treballi per adaptar-los a la situació actual, fomentant la creativitat per tal de reformular-los, o bé crear-ne de nous per tal que s’adeqüin a les normatives, recomanacions i limitacions vigents, però que segueixin fomentant valors com el voluntariat, la participació ciutadana, la cohesió social, la creació de comunitat i el civisme, entre d’altres.

El comunicat el signen

Associació Cultural L’Empelt

Associació Esportiva Sant Climent

La Banddarra

Organització de les Penyes de Sant Climent de Llobregat

Consell Local per la República

Fomarians Diables de Sant Climent

Gent x Sant Climent

Memòria i vida

+de1000. Històries de Sant Climent de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here