Indignació i preocupació. Aquests dos sentiments son presents a la carta que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i trenta alcaldes i alcaldesses de l’entorn metropolità, ha dirigit als consellers de la Generalitat, Bargalló i Homrani. Els ajuntaments exigeixen que la Generalitat mantingui les beques menjador per a infants de famílies amb pocs recursos econòmics més enllà del 31 de juliol.

L’alcaldessa de Barcelona ha manifestat que la intenció del Govern de la Generalitat de suprimir les beques menjador durant l’estiu “és una vergonya i un escàndol”. Entre els ajuntaments signants en destaquen una bona part dels del Baix Llobregat: Begues, Castelldefels, Cervelló, Cornellà, El Prat, Esplugues, La Palma, Molins de Rei, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi, Sant Climent, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Colona de Cervelló i Viladecans.

La carta, molt dura, recorda que el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat una moció que comprometia al Govern a “donar cobertura als ajuts alimentaris durant els mesos no lectius de l’estiu”. Els ajuntaments es queixen d’haver-se assabentat de la decisió “a través d’una instrucció” i de “no haver tingut oportunitat de debatre-la conjuntament”.

La indignació amb les conselleries de Treball i Educació, totes dues gestionades per ERC,  és considerable. L’organització SOSMenjadors ha denunciat públicament la “mala praxi “ del Govern en no respectar els acords parlamentaris que la mateixa ERC havia votat. El responsable d’Educació i vicepresident del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Jordi Gil, regidor de Sant Vicenç dels Horts pels Comuns, ha manifestat que “hi havia un compromís de mantenir els ajuts. La Generalitat se n’ha desentès i som els ajuntaments als qui ens toca tornar a assumir la responsabilitat”

El Govern ha advertit a les famílies afectades que “abans del 31 de juliol , totes les targetes moneder quedaran buidades de saldo”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here