360 famílies i més de 200 persones autònomes ateses per l’Oficina d’Ajuts pel COVID-19

L’Ajuntament va aprovar el 20 de maig el Pla de Reconstrucció d’Esplugues, gràcies a l’estabilitat econòmica de la qual gaudeix i amb la finalitat de donar una resposta ràpida i eficaç a les múltiples conseqüències de la pandèmia, es va dotar el pla amb un fons de contingència d’1.000.000 €.  El pla inclou 5 línies d’ajuda i tot un conjunt de mesures dissenyades per reactivar l’economia, preservar els llocs de treball i protegir els col·lectius vulnerables.

Ahir, es va celebrar la Comissió Permanent de Treball, amb l’objectiu de fer un seguiment detallat de la implementació de les propostes i accions del Pla de Reconstrucció.

Què ha passat fins ara?

Ja s’han posat en marxa 3 línies d’ajuda:

· Ajuts a les famílies: Ajut directe de 200 €, complementari amb altres ajudes. Compta amb un fons de 300.000 €.

· Ajuts a persones autònomes: Ajut directe de 200 €, complementari amb altres ajudes. Línia dotada amb 250.000 €.

· Ajuts a persones autònomes i microempreses per a la inversió: Ajudes fins a 1.000 €. S’ha ampliat la partida existent en 150.000 €.

Quines línies s’activaran pròximament?

· Ajuts a la contractació, amb subvencions del cost contractual fins al 50% per a persones aturades d’Esplugues. S’ha ampliat la partida, que era de 110.000 €, fins a un total de 210.000 €.

· Ajuts per cobrir emergències socials: Ampliació de la partida inicial de 200.000 €.

Quins han estat els resultats de l’OMAR (Oficina Municipal d’Ajuts per la Reactivació)?

El 27 de maig, es va posar en marxa l’oficina amb l’objectiu d’atendre de forma centralitzada i especialitzada a les persones i empreses afectades per la situació d’emergència sanitària.

· 778 consultes gestionades

· 359 famílies i 212 persones autònomes ateses.

· 205 ajudes aprovades de 246 registrades.

Quines altres accions s’han desenvolupat?

El pla de Reconstrucció d’Esplugues té un enfocament integral, amb un fort component social, molt alineat amb el PAM (Pla d’Actuació Municipal) i els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i respon a una màxima “Que ningú es quedi enrere“. En aquest context han proliferat diverses accions per donar empenta a la màxima:

· Creació del CMDA (Centre Municipal de Distribució d’Aliments): S’han atès a més de 600 famílies en el punt més àlgid de la pandèmia, a hores d’ara s’atén a 542 famílies.

· Increment de la partida de SAD (Servei d’Atenció Domiciliària) en 173.000 €.

· Ampliació del conveni amb Habitat3: Actualment es gestionen 18 pisos.

· Obertura de l’Ateneu de Fabricació, en col·laboració amb la Fundació ZIM, on s’ha fet el disseny i la implementació de mascaretes i pantalles protectores per a la ciutadania.

· Foment de l’ocupació: De l’1 de juliol fins al setembre es preveuen 30 contractacions, emmarcades al programa Enfeina’t (10 persones), Treball als barris (14 persones) i Treball i formació (6 persones). Aquests plans d’ocupació faciliten la incorporació al mercat de treball.

Font: Aj. Esplugues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here