El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya ha rebutjat anular l’ordenança que prohibeix la circulació dels vehicles més contaminants en el perímetre que marquen les Rondes de Dalt i Litoral, i que afecta a diversos municipis del Baix Llobregat, a més de a la ciutat de Barcelona.

El jutge no tan sols dona la raó als impulsors de la mesura sinó que insta a posar-la en marxa quan abans millor, ja que suposa aplicar la legislació europea.

Les demandes havien estat presentades per la Federació Empresarial Catalana de Autotransport de Viatgers i per la Plataforma d’afectats per les restriccions circulatòries. Davant els arguments de les entitats demandants el jutge estableix que “l’interès públic exigeix la immediata aplicació de la norma evitant l’impacte en la salut de la contaminació atmosfèrica”

La ZBE havia hagut de posposar la posada en marxa les sancions a causa de la pandèmia. La resolució judicial obre la porta a que es puguin aplicar a mitjans del proper mes de setembre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here