La Conselleria de Salut ha anunciat que preveu reforçar els centres d’atenció primària (CAP) de cara a una tardor en la que preveu un possible fort impacte del coronavirus.

Els CAP diagnostiquen ara la majoria de casos de COVID-19, fet que els provoca una forta pressió assistencial, ja que el Departament de Salut va animar als professionals a agafar vacances durant el mes de juliol sense preveure els rebrots de la malaltia que han afectat, entre d’altres territoris, a la Regió Metropolitana Sud, que inclou una bona part dels municipis del Baix Llobregat.

Segons Salut s’està treballant de comú acord amb la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària ( Camfic)  per tal d’articular mesures per reforçar els CAP els propers mesos. Les noves mesures implicarien introduir nus perfils per a enfortir els equips actuals, com gestors administratius, i simplificar les taques que no són clíniques.

El professionals de l’atenció primària denuncien que en aquests moments es troben desbordats, una situació que afecta a tot Catalunya però en especial a zones com el Baix Llobregat. En molts casos estan doblant horaris o fent hores extra. També exposen la greu situació que es viu en aquells CAP que no tenen les infraestructures i els espais adequats i que no poden organitzar circuits bruts i nets per atendre als pacients.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here