El Parc col·labora en una iniciativa d’instal·lació d’elements artístics únics, integrats a la natura i de km 0, que busquen una reflexió per part dels visitants alhora que ofereixen un espai de descans i de gaudi del paisatge de la serra.

La incitava s’emmarca dins el projecte OXIGEN de Domestic-Wild, una associació entre l’artista espanyola-francesa Ariane Patout i el dissenyador alemany-suís René Müller.

Consisteix en la col·locació de 7 bancs construïts, cadascun, amb un tronc caigut dels boscos del Parc, que no es tallen expressament per aquest projecte sinó que s’aprofiten: o bé s’han tallat arrel d’una actuació de millora forestal o bé han caigut de manera natural. Tot i que els arbres més indicats per a la construcció d’aquests elements són els pins, també se n’està construint un d’un cedre.

Un cop seleccionat els troncs i l’indret, l’autor dels bancs, treballa in situ l’element.

Aquests elements artístics incorporen missatges gravats vinculats als serveis ecosistèmics que ens aporten els espais naturals.

El primer dels bancs instal·lat i acabat ha estat el del turó d’en Corts, al terme municipal de Barcelona, districte de Sarrià-Sant Gervasi. Pròximament s’instal·laran sis més, a la carretera de les Aigües, a les rodalies del Pi d’en Xandri i a les de Sant Medir.

Font: parcollserola.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here