El consistori manté la suspensió de la Festa Major, donada l’actual situació sanitària, però es compromet a treballar en la reformulació de les festes d’hivern

L’actual equip de govern de l’Ajuntament de Sant Climent s’ha reunit amb una representació de l’ entitat promotora del comunicat públic en el qual diverses entitats culturals havien mostrat el seu desacord amb la decisió de suspendre els actes de la Festa Major d’estiu, que s’havia de celebrar del 7 al 10 d’agost. A la trobada hi han participat, entre d’altres, l’alcalde, Isidre Sierra, la regidora de Cultura, Montse Fulquet, i el president de l’Associació Cultural L’Empelt, Àlex García-Miguel i Ricart.

Des del consistori s’ha recordat que durant tot l’any es fa una aposta important per impulsar la cultura, que consideren una eina bàsica de cohesió social, i s’ha mostrat la voluntat de seguir potenciant el teixit associatiu oferint suport econòmic i logístic a les entitats locals per a que puguin desenvolupar les seves activitats. Tot i així, l’equip de govern ha incidit en la gravetat de la situació sanitària actual i s’ha mostrat ferm amb la decisió de suspendre la Festa Major d’estiu. L’alcalde, Isidre Sierra, ha assegurat que no ha estat una decisió fàcil però que “en aquest moments la salut pública ha de passar per davant, sobretot a Sant Climent que compta amb un 20% de població major de 65 anys”.

Al mateix temps, però, l’Ajuntament s’ha compromès a reforçar els òrgans de participació municipals, com és el cas del Consell de Cultura, amb la voluntat d’afavorir encara més el diàleg entre les entitats i l’administració local i convertir el consell en un espai de presa de decisions conjuntes sobre la gestió cultural del municipi. En aquesta línia, Ajuntament i entitats s’han emplaçat al mes de setembre per a reformular de forma conjunta la Festa Major d’Hivern i fer-ho amb temps suficient per a poder valorar la viabilitat dels actes i establir les mesures de seguretat necessàries per a complir amb les instruccions de les autoritats sanitàries.

Font: Aj. Sant Climent

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here