Dimecres un grup de veïns van intentar desallotjar a la força dues ocupacions a dues sucursals bancaries de Sant Joan Despí. Els joves van assaltar un inmoble de Caixa Bank en el que a dins hi havia quatre joves d’origen magrebí. Un dels assaltants va resultar ferit, els altres van sortir escortats pels Mossos.

El segon atac es va produir minuts després en una oficina abandonada del Banc de Sabadell. L’ocupant va sortir sense mostrar opressió al ser sorprès pel tumult de persones.

Els atacs van sorgir de la protesta davant l’antiga fàbrica Chemens Graphics que va reunir més d’un centenar de persones. És una concentració veïnal que es duu a terme cada dia per a protestar per l’ocupació de la fàbrica on hi resideixen diverses persones que els veïns consideren responsables de la inseguretat que viuen al carrer Si més no, dimecres va ser la primera vegada que la protesta va desencadenar actes violents. Al pujar de to, els Mossos van elaborar un cordó per a protegir la nau, al topar contra aquest, alguns dels concentrats van decidir assaltar les dues sucursals bancaries.

L’ajuntament i la policia afirma que l’atac va ser iniciat per joves infiltrats agitadors de fora la població que van provocar que la concentració pugés de to. Les autoritats no descarten noves detencions.

L’ajuntament ha emès un comunicat respecte el desallotjament de la nau de la qual   cinc van ser detenides per trobar-se en situació irregular i només tres de les onze que hi resideixen tenien antecedents policials per delictes de robatori i furt.

El procés s’ha portat a terme amb autorització del Jutjat del Contenciós Administratiu núm. 16 de Barcelona. Amb aquesta autorització judicial, l’alcalde Antoni Poveda ha requerit a Mossos i Policia Local que procedeixin al desallotjament per tal que la propietat de la nau industrial pugui realitzar unes obres de rehabilitació.

Segons l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, “des de fa dos mesos, l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha estat treballant amb la propietat de la nau industrial del carrer Gran Capitán i amb el Jutjat per solucionar la situació d’ocupació il·legal per part d’un grup de persones”. Així mateix, s’han mantingut diverses reunions amb els veïns per informar-los de les actuacions que s’estaven duent a terme.

L’alcalde va afegir que “lamenta que, a banda dels veïns que estaven preocupats per la situació al barri, s’hagin afegit a les protestes persones que no són de Sant Joan Despí i amb una clara actitud populista i provocadora”.

Per últim va manifestar que “amb la desocupació que s’ha portat a terme avui, continuem garantint la bona convivència al barri, que una ocupació il·legal pot posar en crisi”.

L’ ajuntament afirma que en aquest periode no s’ha detectat un increment de denúncies per robatoris, segons les dades que aporta la policia autonòmica.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here