Es recorda a la ciutadania que resta prohibit encendre foc al bosc i que davant qualsevol emergència cal trucar al telèfon 112

La sequera pròpia de l’estiu fa augmentar el risc d’incendi al nostre territori. És per això que és important tenir en compte un seguit de mesures que ens ajudaran a prevenir els focs i a preservar el medi ambient.

Es recorda als veïns i veïnes de Pallejà que actualment està prohibit encendre foc en terrenys forestals així com a la franja de 500 metres que els envolta, independentment de quina sigui la finalitat de la crema; els focs d’esbarjo únicament es poden encendre en zones recreatives i sempre que s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires; no es poden  llençar burilles enceses ni llumins caminant o per la finestra del cotxe, ni tampoc coets, petards, focs d’artifici o altres artefactes amb foc en zones de perill. És bàsic no deixar escombraries ni deixalles al bosc i fer ús sempre dels contenidors i serveis de recollida.

A casa és recomanable eliminar les branques dels arbres que toquin la façana, allunyar de la casa les reserves de llenya i tenir a punt eines contra incendis com mànegues i destrals, així com alguna reserva d’aigua.

En situació d’emergència cal seguir les informacions de les autoritats competents a través dels mitjans de comunicació i, si necessiteu ajuda, cal trucar al telèfon 112.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here