Seguiran desaconsellades les reunions de més de 10 persones i limitats els aforaments en establiments públics. La novetat principal és la restricció de fumar a l’aire lliure si no es pot garantir una distància mínima de seguretat

El govern de la Generalitat ha decidit prorrogar 15 dies més les mesures restrictives a l’àrea de Barcelona i a l’àrea metropolitana -que inclou diverses poblacions del Baix Llobregat-, per tal de frenar l’avenç del coronavirus; segons publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

També es veuen afectades per aquesta mesura diverses poblacions del Segrià i de la Noguera.

Les recomanacions són:

• Es recomana a la població mantenir-se al domicili, excepte per anar a treballar, comprar o afrontar qüestions ineludibles.

• Es recomana evitar les trobades o reunions de més de 10 persones, tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic, excepte en les activitats laborals o al transport públic.

Per la seva banda, les prohibicions són:

• En el cas dels espais públics, no s’hi permet el consum ni d’aliments ni de begudes.

• No es permet l’obertura de discoteques, sales de balls i bars de copes amb actuacions musicals en directe o sense.

• I les darreres novetats, no es pot fumar a la via pública o en espais a l’aire lliure si no es pot respectar la distància mínima de seguretat 2 metres.

• I els bars i restaurants han de tancar com a màxim a la 1h, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores; d’acord amb les noves mesures implementades pel Ministeri de Sanitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here