L’Ajuntament de la localitat baixllobregatina va elaborar un programa basat en les activitats mitjançant internet, per evitar la propagació de la Covid-19. La Festa Major s’ha celebrat del 13 al 16 d’agost

Castelldefels ha celebrat la Festa Major d’Estiu, del 13 al 16 d’agost, d’una manera discreta i atípica. Per tal d’evitar al màxim la propagació de la Covid-19, i seguint en tot moment els criteris de no abaixar la guardia, la Festa Major d’enguany ha donat protagonisme a les activitats fetes a distància i que es podien seguir a través dels perfils municipals a les xarxes socials i també ha volgut comptar amb uns protagonistes especials: els balcons i terrasses de la ciutat.

En aquest marc es va convocar el Primer Concurs de decoració de terrasses, balcons i finestres de Castelldefels. A més d’evitar la propagació del coronavirus, l’objectiu era dinamitzar i implicar la ciutadania en la Festa Major i fomentar el sentiment de pertinença, amb una activitat col·lectiva i, a la vegada, respectant la distància personal.
Aquest concurs estava organitzat per l’Agrupació de Cultura Popular, en col·laboració amb l’Ajuntament.

El premi a la millor decoració ha sigut pel tercer pis de la finca del Passeig Marítim 392. El premi a la decoració més original ha sigut pels baixos del número 32 del carrer Antonio Machado. El premi a la decoració més sostenible pel 2n 2a del bloc A, escalera 3 del Passeig Marítim 392 i el premi a la decoració comunitària pel c/Cervantes 43 – 45.

Enguany la majoria de les activitats programades s’han dut a terme de manera telemàtica, a través d’internet per tal d’evitar les aglomeracions de persones. Aquest ha sigut el cas, per posar uns exemples, de la lectura del pregó de les festes (amb les professionals sanitàries Alba Brugués i Vanessa Bueno), la Diada Castellera virtual, l’actuació del grup castelldefelenc Sándalo, l’exhibició de balls de gegants amb l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels (ACPC) i la Colla Nova de Bastons o els diversos tallers familiars que s’han realitzat al llarg de tots els dies que ha durat la Festa Major d’Estiu de la ciutat.

Les activitats amb presència de públic s’han realitzat a dos emplaçaments a l’aire lliure, els Jardins del Castell i el parc de la Muntanyeta, amb un aforament molt limitat i respectant en tot moment les mesures de prevenció i seguretat per evitar el contagi de la Covid-19. Entre elles, l’espectacle del Mag Selvin i la Maga María Altés, el concert d’havaneres amb el grup Montjuic, les classes obertes de tai-txi txuan i txi-kung o els tallers de swing o de Hip Hop.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here