Se subvencionen nous projectes culturals amb impacte social i econòmic a la ciutat i l’activitat de les escoles i acadèmies de formació en les arts

El sector cultural ha estat un dels més perjudicats per la crisi generada per la pandèmia del coronavirus. A Sant Boi, l’Ajuntament ha obert una convocatòria de subvencions per ajudar a impulsar i reactivar l’activitat cultural a la ciutat en les seves dimensions social i econòmica. L’import global d’aquestes ajudes extraordinàries ascendeix a 50.000 euros.

Les subvencions s’inscriuen en el Pla de xoc per a la reactivació social i econòmica de Sant Boi i, dintre d’aquest, en el programa Reactivem la Cultura . Aquest programa es planteja com una eina de suport a un sector clau en l’economia global de la ciutat i amb un pes decisiu en el present i en el futur com a eina educativa i cohesionadora.

Els ajuts, que es poden sol·licitar fins al 15 de setembre, es divideixen en dues línies. La primera, dotada amb 20.000 euros, s’adreça a escoles i acadèmies de formació en les arts per compensar la davallada d’ingressos que han patit els darrers mesos. Els conceptes subvencionables són la contractació de personal docent, l’autoocupació(?)i les accions per garantir la formació de l’alumnat. L’import de les ajudes no podrà passar dels 2.000 euros.

La segona línia dona suport a nous projectes culturals santboians que entitats, empreses o altres agents de la comunitat cultural local desenvolupin durant l’any 2020 i que generin un impacte social i econòmic a la ciutat. La subvenció cobreix el 70% del cost de cada activitat o projecte, també fins a un màxim de 2.000 euros.

Les ajudes extraordinàries i altres actuacions previstes al Programa Reactivem la Cultura són fruit de la interlocució permanent amb la comunitat cultural de Sant Boi que l’Ajuntament ha prioritzat des de l’inici de la pandèmia.

A més d’aquestes subvencions, l’Ajuntament prepara la posada en marxa d’un pla de contractació de béns i serveis a agents culturals de Sant Boi, amb una dotació global de 65.000 euros, per reactivar els diferents sectors de la cultura local: activitat editorial, llibreries, patrimoni, arts visuals, disseny, audiovisual, música, arts escèniques, dansa…

Font: Aj. Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here