Sembla que els senadors del Baix Llobregat estan immersos en turbulències que provoquen canvis en la seva ubicació política. Fa poques setmanes el senador i regidor de Sant Feliu de LLobregat, Xavier Alegre, anunciava que deixava la seva militància a Ciutadans, partit al que havia arribat després d’anys de formar part del PSC, en desacord amb la línia adoptada per la formació d’Inés Arrimadas.

Ara és el senador Josep Lluis Cleries, veí de Vallirana, qui abandona el seu partit, el PDECat. Cleries ha estat militant de CDC al Baix Llobregat, diputat al Parlament de Catalunya i Conseller de Benestar Social i Família al Govern de la Generalitat. Des del gener de 2013 és portaveu del Grup Parlamentari de CiU i ara de Junts per Catalunya al Senat espanyol. Cleries, igual que Xavier Alegre és senador designat pel Parlament de Catalunya.

Cleries ha abandonat el PDECat al costat dels altres quatre senadors i senadores que el partit té a Madrid. La decisió s’ha adoptat després que el PDECat hagi decidit portar als tribunals la maniobra que va permetre al sector de Puigdemont apropiar-se de les sigles de Junts per Catalunya. Aquestes accions s’inscriuen dins la batalla oberta en l’espai postconvergent i que enfronta les estratègies contraposades del sector de Puigdemont i la del PDECat liderat per David Bonvehí. Dins el mateix espai fa uns mesos va néixer el Partit Nacionalista Català (PNC) encapçalat per l’ex senadora Marta Pascal.

Manifest del Grup Metropolità del PDECat

Les conseqüències de la ruptura es poden veure també al Baix Llobregat: Mentre Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, la principal ciutat governada pels postconvergents, i vicepresident del Consell Comarcal del Baix Llobregat, continua fidel al PDECat, l’alcalde de Sant Climent, Isidre Sierra, lidera el sector favorable a l’expresident Puigdemont.

Precisament Sierra ha afirmat en un tuït que “heu perdut tot el respecte que us tenia” referint-se a la direcció del PDECat, i ha presentat, al costat d’una vintena d’alcaldes, un manifest en el que reclama que el nou partit de Puigdemont sigui municipalista. També el Grup Metropolità del PDECat, que funciona amb les sigles de Junts per Catalunya, ha emès un comunicat en el que anuncia que els regidors de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que son membres del PDECat es donaran de baixa del partit tot acusant a la direcció de la que fins ara era la seva formació política de “menyspreu i autoritarisme”.

Tot sembla indicar que la ruptura entre els dos sectors del PEDECat és irreversible i que durant el proper mes de setembre s’anirà concretant el repartiment de la militància  i de càrrecs públics als diversos municipis del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here