Uns hackers russos han atacat, segons va avançar ahir RAC1, el sistema informàtic de l’hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí.

Els hackers van accedir al sistema i van bloquejar un dels servidors de l’hospital exigint un rescat econòmic. El Broggi va negar-se a pagar-lo i ha anat recuperant la normalitat progressivament gràcies a l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

Rac1 va asseugurar que des de l’hospital havien expressat que el sistema principal no va veure’s afectat i que tampoc havien pogut accedir a dades personals.

L’alarma va activar-se aquest diumenge quan el malware procedent de Russia va aconseguir accedir a diferents servidors de l’hospital. Els hackers van aconseguir encriptar un seguit d’informació per la qual demanaven diners a canvi d’alliberar-la. Els arxius que van quedar afectats no son informació confidencial sinó sistemes secundaris com imatges de radiologia, servei de telefonia o correus corporatius.

Des de l’Àgencia de Ciberseguretat de Catalunya van alertar mitjançant les seves xarxes socials de no pagar mai als hackers, ja que no està garantit que tornin el que han robat a més de poder tornar a atacar en un futur.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here