Viladecans viurà aquest cap de setmana una Festa Major adaptada a les actuals circumstàncies sanitàries. El consistori planteja una programació atípica que aparca els actes multitudinaris i que permet conjugar cultura i salut, amb activitats per gaudir a casa

També hi haurà tres escenaris ‘lliures de covid’ que permetin “oferir un bàlsam cultural a infants, joves i gent gran, que van patir especialment el confinament”. Alguns dels actes més tradicionals, com el pregó de Festa Major o els concerts es podran seguir per internet. També hi haurà castell de focs i espectacles itinerants pels diferents barris que la ciutadania podrà seguir des de finestres, terrasses i balcons.

De fet, només hi haurà tres espais físics d’actuacions -el pati de l’Escola El Garrofer, el parc de Can Xic i els jardins de Magdalena Modolell- i amb aforament limitat, des d’on el consistori vol retre homenatge als col·lectius que més van patir el confinament: infants, joves i gent gran. S’hi faran tres passis diaris d’espectacles: titelles, màgia o clown, per a infants; cabaret, rumba o havaneres, per a gent gran, i concerts de petit format de hip-hop, pop i rock per al jovent.

Pel que fa a la programació online, també s’han programat tres actuacions musicals diàries, que es retransmetran simultàniament a través de Youtube, Facebook i Instagram. També a través d’internet s’oferirà el pregó de la Festa Major, que aquest any està dedicat a les persones que han treballat en primera línia durant la pandèmia, com professionals sanitaris, educatius o protecció civil.

La Festa Major també es traslladarà als comerços, que acolliran una exposició fotogràfica sobre el darrer mig segle de la celebració. També presencialment es podrà gaudir d’una rua que recorrerà els diferents barris de Viladecans perquè els veïns la puguin seguir des dels balcons, terrasses i finestres. A l ‘escenari mòbil hi pujaran la ‘CoronaParty’, una creació de The Chanclettes; un espectacle de música i clown de Pep Callau i Els Pepsicolen, i les xarangues musicals Zebrass Marching Band i Miratjazz de Nova Orleans.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here