La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona serà present, un any més, a La Setmana del Llibre en Català, que enguany es trasllada, de manera excepcional, al Moll de la Fusta de Barcelona per complir amb tots els protocols sanitaris i de seguretat relacionats amb la Covid19.

Aquesta 38a edició se celebrarà del 9 al 13 de setembre i la programació presencial es reforçarà amb una aposta decidida per la difusió digital, i s’estendrà, així, a tot el territori.

Durant aquests dies, la Xarxa de Biblioteques Municipals dinamitzarà les activitats infantils i familiars que s’oferiran a l’espai familiar de la Setmana amb l’objectiu de difondre la riquesa i vitalitat del llibre en català. Aquesta proposta presencial es combinarà amb una programació en línia especial del cicle de trobades virtuals entre llibreters i autors “De paraula” que tenen lloc al perfil d’Instagram de la Xarxa de Biblioteques Municipals. En aquesta edició especial hi participaran autors que presenten novetats a La Setmana.

Enguany un centenar de biblioteques públiques seran beneficiàries d’una aportació econòmica per part de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i empreses col·laboradores de la Setmana per tal que aquests equipaments ampliïn el seu fons adquirint llibres a les casetes de les diferents editorials i llibreries presents a la Setmana. Això es farà efectiu el 10 de setembre, que serà el Dia de les Biblioteques Públiques a la Setmana.

La Setmana tampoc renunciarà a la celebració del 24è Premi Trajectòria, que ha atorgat a l’escriptora, il·lustradora, pedagoga, comissària i crítica literària Teresa Duran.

La Setmana va néixer l’any 1983 amb l’objectiu de promocionar el llibre en català i convertir-se en un punt de trobada entre lectors, editorials i llibreries. Des de llavors, La Setmana no ha parat de créixer fins a convertir-se en el que és avui, un esdeveniment cultural de referència al país.

Font: Diputació BCN

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here