L’advocada Elisabeth Abad, nascuda a Esplugues de Llobregat l’any 1962, ha estat nomenada nova Secretària general del Departament d’Interior de la Generalitat.

La sorprenent crisi de govern decidida pel president Torra la setmana passada va afectar al Conseller d’Interior, Miquel Buch, que fou substituït per l’advocat i regidor de Junts a Terrassa, Miquel Samper. Ara el nou conseller ha decidit prescindir d’un dels pesos pesants durant els darrers anys de la política de CiU, PEDECat i Junts, l’antic president del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals , Brauli Duart, que ocupava des del juny de 2018 la Secretaria general del Departament d’Interior després de substituir a Cèsar Puig, un dels processats en l’anomenat cas Trapero.

Abad ha ocupat durant els darrers anys diversos càrrecs públics: ha estat diputada al Parlament de Catalunya i senadora, subdirectora de l’Escola de Policia de Catalunya, directora del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció del Departament de Justícia i, des del 2018, era directora de l’Agència Catalana de Consum. Del nomenament es dedueix que s’arrenglera amb el sector de Junts afí a Puigdemont que ha abandonat el PDECat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here