Els concerts arrenquen aquest dissabte, 12 de setembre, coincidint amb el cap de setmana de celebració de la Diada, que inclou les cites de La Nit de la Diada, amb sardanes i havaneres, i el cicle infantil Festa menuda.

“Nits de música al Parc” és el nom del cicle de concerts organitzats per l’Ajuntament d’Olesa per amenitzar diferents nits dels dissabtes del mes de setembre i oferir activitats a l’aire lliure adaptades a l’actual situació sanitària. Els concerts tindran lloc els dies 12, 19 i 26 de setembre, a les 22.30h, a la zona de Cal Mané del Parc municipal, i per assistir-hi cal fer reserva prèvia a través de la plataforma Vivetix.

El regidor de Festes de l’Ajuntament d’Olesa, Jordi López, ha destacat que “l’objectiu és aprofitar que durant el mes de setembre encara fa bon temps per oferir un cicle de concerts a l’aire lliure”.

El primer dels concerts serà aquest dissabte, 12 de setembre, i anirà a càrrec de The Long Players. Amb orígens molt diferents, aquest duo argentí i suec aconsegueix el so gran i ampli d’una banda completa amb tan sols quatre mans i dues veus utilitzant guitarra, percussió i un loop pedal. Es permetent així fer harmonies, solos de guitarra, cors i fins raps. El seu variat i extens repertori inclou bandes i artistes com Queen, Ed Sheeran, Rolling Stones, George Michael, The Beatles, Depeche Mode, o The Cure, entre d’altres.

El dissabte 19 de setembre serà el torn de Janio Martí Project, una formació nova que reinterpreta la música de ball amb una nova sonoritat i uns arranjaments molt delicats i elegants, amb tocs jazzístics, de teatre musical, i de cançó d’autor, creant una atmosfera intimista. El concert té una durada aproximada de 90 minuts, amb 6 músics a l’escenari i una posada en escena sòbria i elegant. recopila una selecció de grans temes clàssics com New York New York, Volare, Brasil, Tico-Tico, Smoke Gets in your Eyes o Chanson d’Amour amb una proposta atrevida que recrea sofisticadament l’ambient de les sales de ball i que onvida a l’oient a gaudir d’aquestes renovades versions d’aquests coneguts clàssics de la música de sempre.

Finalment, el dissabte 26 de setembre el concert anirà a càrrec de River Omelet, l’alter ego de Shamrock Vagabonds, una gran banda de versions folk referent del barri de Gràcia de Barcelona i és el punt i apart que Gina Woods, Eli Haddock i Lluís de Puig fan per treure a la llum anys de composicions pròpies en solitari i també de manera conjunta deixant temporalment aparcat el seu anterior projecte.

Per poder assistir als concerts, amb entrada gratuïta, s’ha de fer reserva prèvia a la plataforma Vivetix. També es pot fer trucant al 93 778 00 50 extensió 3100.

Actes per a petits i grans per celebrar la Diada

D’altra banda, i per celebrar la Diada de l’11 de setembre, l’Ajuntament d’Olesa i entitats de la vila han organitzat diferents activitats per a aquest llarg cap de setmana.

Com és habitual, l’11 de setembre es celebrarà amb La Nit de la Diada, el dijous 10 de setembre, a la zona de Cal Mané del parc Municipal. A les 19.30h hi haurà concert de sardanes a càrrec de la Cobla Vila d’Olesa, organitzada per Olesa Sardanista amb la col·laboració de l’Ajuntament. I a les 22.00h, havaneres amb rom cremat a càrrec del grup Peix Fregit.

Per a totes dues activitats cal inscripció prèvia a través de la plataforma Vivetix.

La canalla també podrà celebrar la Diada i acomiadar les vacances d’estiu amb les activitats del cicle Festa Menuda que tindrà lloc des de divendres, 11 de setembre, i fins al diumenge dia 13. Festa Menuda inclou quatre espectacles adreçats a tota la família organitzats per La Xarxa amb las col·laboració de l’Ajuntament. Els quatre espectacles es faran al Parc municipal.

El primer tindrà lloc divendres, 11 de setembre, a les 12.00h. Es tracta de “Les vacances de Madamme Roulotte”, a càrrec de la companyia La Bleda. La Bleda és el nom artístic d’Helena Escobar, pallassa amb gran experiència en el teatre familiar i en el clown infantil que va fundar la companyia de teatre que porta el mateix nom del seu personatge el 2001. En aquest espectacle, la Pallassa Bleda se’n va de vacances amb una magnifica caravana que l’acompanya. Arriba al lloc on creu que serà perfecte per passar el seus dies de relax, i allà té una gran sorpresa: hi ha un munt de gent que l’espera i vol passar amb ella aquesta estona.

A les 19.00h, la Cia. Anna Confetti oferirà l’espectacle “A la fresca”. Aquesta companyia fa més de 30 anys que provoca somriures amb els seus espectacles de carrer i de sala. Espectacles còmics i poètics per a tots els públics, expressant-se amb el llenguatge del circ, la música i el clown. A “A la Fresca” tres personatges i una cadira gegant surten a prendre la fresca, generant diferents situacions còmiques al llarg d’un recorregut.

Ja dissabte, 12 de setembre, a les 7 de la tarda, el Mag Txema oferirà l’espectacle “The Postcard”. Diuen que el Mag Txema és l’únic carter que ha repartit cartes en més de vint països dels cinc continents. Ha entregat paquets a la Reina d’Anglaterra, al Papa i a un president de la Casa Blanca. Distribueix tot el que té destinatari. Però avui, en finalitzar la jornada, se n’adona que té un paquet sense adreça ni remitent. Que hauria de fer? Decideix obrir-lo i descobrir que conté aquest paquet i trobarà el destinatari.

Finalment, el diumenge 13 de setembre, a les 7 de la tarda, es podrà gaudir amb l’espectacle “Ui! Quin cangueli!” de la companyia Xip Xap. Xip Xap és una companyia de teatre, animació, titelles i de tot el que fa referencia a fer passar una bona estona a petits, mitjans i grans. En aquest espectacle demanen a les famílies que s’imaginin què passa quan la bèstia, la granota, la bruixa, el rellotge de paret, la vaca, lo Marraco, l’esquelet i els seus amics s’ajunten per fer uns festa… és la Festa del Cangueli.

Per a tots els espectacles de Festa Menuda, aquest cap de setmana, també s’ha de fer reserva prèvia a través de Vivetix.

Normativa d’assistència als espectacles

En el cas del cicle “Nits de música al Parc” l’accés al recinte del concert s’obrirà 45 minuts abans de l’inici de l’espectacle. En tots els casos, cal mantenir la distància de seguretat i, en cas que això no sigui possible, és obligatori l’ús de mascaretes.

Les persones participants a les activitats han de complir els requisits següents:

  • No tenir símptomes compatibles amb la COVID-19 (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar, dolor muscular, diarrea,…)
  • No ser positives o haver estat positives per al SARS-CoV-2 durant els 14 dies anteriors a l’activitat
  • No haver estat en contacte estret amb positius confirmats o amb persones amb simptomatologia compatible els 14 dies anteriors a l’activitat.

Font: Aj. Olesa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here